16-jarige jongen die twee weken geleden verdween, dood teruggevonden

16-jarige jongen die twee weken geleden verdween, dood teruggevonden

Foto: rr

Kortenberg -

De 16-jarige jongen die op 24 april verdween, is dood teruggevonden, dat meldt Child Focus vrijdag. Uit een autopsie blijkt dat het niet gaat om een gewelddadig overlijden.

Burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V): “Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Er is de voorbije dagen met man en macht naar de vermiste jongen gezocht. Dag en nacht waren onze politiemensen in de weer. Helaas is de afloop slecht.”

Sinds 24 april is politie met man en macht op zoek naar de 16-jarige jongen. Ook vrienden familie lieten een indrukwekkende zoekactie op poten zetten. Grigor was thuis vertrokken zonder vervoermiddel, gsm of betaalmiddelen. “Als je ooit van de aardbol wil verdwijnen, is dat de manier om het te doen. “Hij laat geen digitale sporen na, we moeten de klassieke speurmethodes hanteren”, zei korpschef Walter Endels toen.

Het gezin van Sukyasyan had buitenlandse roots maar woonde al heel lang in Kortenberg. De jongen werd terug gevonden aan de abdij van Kortenberg. Het parket van Leuven kwam ter plaatse, net als het gerechtelijk labo, en een wetsarts. Intussen werd ook al een autopsie op het lichaam uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat het niet gaat om een gewelddadig overlijden. “Er zijn geen redenen om aan te nemen dat er sprake is van een misdrijf”, zegt parketwoordvoerster Helene Tops.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees