Wout van Aert mag WK-parcours niet verkennen van Jumbo-Visma: is dit het einde van de WK-plannen van onze landgenoot?

Wout van Aert mag WK-parcours niet verkennen van Jumbo-Visma: is dit het einde van de WK-plannen van onze landgenoot?

Foto: GMAX AGENCY

Eind april leek het nog zeker: Wout van Aert die deze maand mee naar Yorkshire zou afreizen voor de verkenning van het WK-parcours met bondscoach Rik Verbrugghe. Maar daar komt niets van in huis.

Van Aert had toegezegd om op 6 mei in het gezelschap van bondscoach Rik Verbrugghe en Oliver Naesen het WK-parcours in Yorkshire te verkennen. Zonder al toe te zeggen voor het WK gaf Van Aert hiermee een duidelijk signaal. Hij was bereid tijd te investeren in de verkenning en dat kon er alleen maar op wijzen dat hij met de gedachte speelde om op zondag 29 september ook effectief aan de start te staan.

Maar nu blijkt dat Van Aert geen toestemming heeft gekregen van zijn ploeg Jumbo-Visma om de trip te maken naar Engeland. Hij wordt dan ook vervangen door Yves Lampaert, terwijl Ann-Sophie Duyck meegaat voor de vrouwenkoers.

Programma richting WK

Het is echter niet zo dat Jumbo-Visma helemaal geen oren heeft naar de WK-plannen van Wout van Aert. De ploeg wil eventueel een programma richting het WK opstellen voor onze landgenoot. Daarna pas komt de cross aan bod, al is die beslissing nog niet genomen.

“Het is niet dat we niet willen dat hij die verkenning doet”, klinkt het bij woordvoerder Ard Bierens. “Maar hij heeft een druk cross- en voorjaarsprogramma achter de rug en hij is ook net verhuisd. Dus hebben we liever dat hij thuis blijft. Het is geen kwestie dat hij niet mag van de ploeg, maar eerder een kwestie van programmering.”

“Het WK staat niet op zijn programma, dus dat gaan verkennen snijdt geen hout”, klinkt het bij Jumbo-Visma. Al wil dat ook niet zeggen dat het nog wijzigt, werd daar nog aan toegevoegd. “Het is zeker dat het ‘momenteel’ niet op zijn programma staat”, nuanceert Bierens. Met andere woorden, er wordt niet meteen nee gezegd tegen WK-deelname. De ploeg wil eventueel wel een programma opstellen richting dat WK, maar die verkenning hoort er dus niet bij volgende week.

Het WK op de weg wordt pas eind september gereden, op een moment dat de veldrijders al in de Verenigde Staten zijn om hun eerste twee manches voor de Werelbeker te rijden. Van Aert reed vorige winter nog wel de wedstrijden in Iowa en Waterloo.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.