Voorstelling Sportac '86

FOTO. ‘Eclectique’ is een beetje (veel) Cirque du Soleil

Sportac ’86 staat voor vaak harde en dagelijkse trainingen en indrukwekkende nationale en internationale prestaties. Maar eenmaal in de drie jaar willen zij ook de show verzorgen om alle supporters en sympathisanten deelgenoot te maken van wat reilt en zeilt in de vereniging. Dit jaar pakken zij uit met de show ‘Eclectique’ op 10, 11 en 12 mei in de tent aan de Brielpoort.

Sportac ‘86

Sportac‘86 is een begrip. Een ronkende naam die staat als een huis in gymnastiekkringen en ver daarbuiten. Doorheen meer dan drie decennia wisten leden en coaches steevast grootse successen te behalen. Een staaltje van professionele continuïteit dat zijn weerga niet kent, omdat in deze club iedereen een rol speelt in de bijdrage tot dit prachtig verhaal.

Een verhaal dat zich nog steeds afspeelt op topniveau in vijf verschillende disciplines: acrobatische gymnastiek, artistieke gymnastiek heren, rope skipping, tumbling en trampoline. De ontbolstering van zoveel talent vindt nog steeds plaats in Palaestra Deinze. Met vijf afdelingen, in Deinze, Machelen, De Pinte, Sint-Martens-Latem en Ronse, wordt de kweekvijver steeds groter.

Eclectique

Tony Van Doorne, bestuurslid: ‘Wij willen graag op driejaarlijkse basis ons enthousiasme delen met sympathisanten en vrienden. Wervelende spektakelshows brachten menig toeschouwer in vervoering met in het recente verleden bijvoorbeeld Kobato (2016) dat alle verwachtingen overtrof. De lat ligt hoog, maar wij zouden Sportac‘86 niet zijn, indien wij het ons niet als uitdaging stelden om het in 2019 nog grootser aan te pakken.‘

‘Eclectique’ is de naam van deze gloednieuwe show. Je beleeft het verhaal van Calypso als je op een betoverend eiland wordt overweldigd door schatten van onbevattelijke schoonheid. Een eindeloos verlangen naar die ene nacht in het jaar waarin de maan zichtbaar is, doet haar steeds opnieuw hunkeren naar het hemelse licht. Een representatie van de atleet die er, in een zoektocht naar legendarische prestaties, alles voor over heeft om met vallen en opstaan zijn talent te verzilveren, als de tijd daartoe gekomen is.

Tim Demares, choreograaf van de club, is heel enthousiast over Eclectique. Na het grote succes van Kobato durft hij opnieuw het avontuur aan te gaan met zeshonderd jonge mensen. Lore Vanden Berghe vertolkt de rol van Calypso, Marte Snoeck en Noémie Lammertyn zijn Zwazoo. Alle drie zijn ze zeer gecharmeerd met de kans die ze krijgen om Eclectique mee vorm te geven.

Koen Dewaele, Chris Van De Walle, Jonatan De Jonghe, Arjen Van de Weghe, Jan De Neve en zangeressen Kimberly Claeys en Anouschka Van De Walle zorgen voor de live muziek.

De voorstelling

Het wordt een voorstelling waarin de symbiose van livemuziek, sublieme kostuums en superieur klank- en lichtspel de toeschouwer doet wegdromen.  Voor de uitvoering van dit optreden staan meer dan 600 gymnasten, waaronder 150 in competitie, trainers, bestuur en meer dan 200 vrijwilligers te popelen om het beste van zichzelf te geven.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 10 mei 2019 om 20 u, zaterdag 11 mei 2019 om 14.30 u en 20 u en zondag 12 mei 2019 om 14.30 u.

Waar: de tent aan de Brielpoort, Deinze

Toegang: tickets kosten tussen €15 en €30 naargelang leeftijd en plaats en kunnen gereserveerd worden via www.eclectique.be of  tickets@eclectique.be.

VIP: het menu kost €100 per volwassene of €40 per kind en bestaat uit aperitief, diner met drank inclusief, toegang tot de show en een consumptie na de show. Reserveren voor woensdag 8 mei via vips@eclectique.be.

Naast de online verkoop kunnen er ook tickets worden aangekocht in de Brielpoort op zondag 5 mei tussen 15 en 18 u en van maandag 6 mei tot vrijdag 10 mei van 17 tot 20 u.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio