FOTO. Karen De Clercq wint 11e kortverhalenwedstrijd van stad Deinze

Vrijdagavond organiseerde de stedelijke cultuurraad van de stad Deinze de prijsuitreiking van de tweejaarlijkse kortverhalenwedstrijd in de raadzaal van de Leiespiegel. Juryvoorzitter Carlos Alleene maakte de drie laureaten bekend. De winnende verhalen werden in een boekje gebundeld, dat gratis verkrijgbaar was na de uitreiking. Karen De Clercq kaapte de hoofdprijs weg met haart kortverhaal 'Rennen'.

Voor de tweejaarlijkse kortverhalenwedstrijd ontving de jury 90 geldige inzendingen, waaronder zestien uit Nederland. Elf Deinzenaren waagden hun kans. De jury, onder leiding van Carlos Alleene, bekroonde hieruit twee inzendingen met een eervolle vermelding en een geldprijs van 250 euro. Jacques Hoste uit Zingem, met ‘Paneel met Kerf’, en Alexander Bayens uit Erondegem, met ‘Herostratos’, viel deze eer te beurt.

Het winnende verhaal ‘Rennen’ werd geschreven door Karen De Clercq uit Gent en werd bekroond met 750 euro. De laureate, docente Engelse taalkunde aan de universiteit van Gent, was echter voor haar job in het buitenland en liet zich vertegenwoordigen door haar echtgenoot Joris Geldhof.

In de jury zetelden, naast juryvoorzitter en publicist-journalist Carlos Alleene, ook Roeland De Trazegnies van Radio 1, VRT, Frans Boenders, ex-producer VRT en publicist, Danielle Eeraerts, freelance docent creatief schrijven, Trui Galle, bibliothecaris van de stad Deinze, en ere-voorzitster van de cultuurraad Ginette Filliers.

Gastspreker was David Troch, ex-stadsdichter van Gent, die een opgemerkte performance bracht. Als coördinator vorming bij Creatief Schrijven en Gents stadsdichter op rust, debuteerde David Troch, na vier dichtbundels, vorig jaar met 'Rue des regrets'.

Muzikale intermezzi werden gebracht door Chris Van De Walle en Wouter Bingé, die bij deze gelegenheid voor het eerst samen optraden..

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio