Alison Van Uytvanck gaat er meteen uit in Madrid

Alison Van Uytvanck gaat er meteen uit in Madrid

Foto: Photo News

Alison Van Uytvanck (WTA 52) heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op het WTA Premiertoernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid (gravel/7.021.128 euro).

In de openingsronde in Madrid ging Ali in twee sets onderuit tegen de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 19): 6-4 en 6-3 na 1 uur en 28 minuten. Eerder deze week was Van Uytvanck nog halvefinaliste in het Marokkaanse Rabat. Het was het vijfde onderlinge duel, de stand is nu 4-1 in het voordeel van Bencic, die het in de tweede ronde opneemt tegen de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 109), tien jaar geleden de winnares van Roland Garros.

Later op zondag speelt Elise Mertens (WTA 18) haar wedstrijd in de eerste ronde tegen de Slovaakse qualifier Anna Karolina Schmiedlova (WTA 103). Kirsten Flipkens (WTA 59) ging er zaterdag al uit in de eerste ronde na een nederlaag in drie sets tegen de Letse Anastasija Sevastova 0-6, 6-3, 6-2.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.