Mama

Siska Schoeters: “Die borstvoedingsmaffia maakt jonge moeders helemaal gek. Ik ben er zélf zot van geworden”

Siska Schoeters: “Die borstvoedingsmaffia maakt jonge moeders helemaal gek. Ik ben er zélf zot van geworden”

“Er bestaat zoiets als de borstvoedingsmaffia: vrouwen die het onbegrijpelijk vinden dat je geen borstvoeding geeft en je daarom op een scheve manier bekijken.” En daar heeft Siska Schoeters (37) genoeg van, maakte ze gisteren duidelijk op Studio Brussel. Iedereen moet zelf mogen beslissen over zijn lijf, vindt de presentatrice.

Het was in het Studio Brussel-programma Bij Vlaeminck dat gast Siska Schoeters haar oproep zondag deed. Naar aanleiding van de commotie rond een redder die een moeder had aangesproken omdat ze op de trappen van het zwembad haar dochter borstvoeding gaf. “Daar komt dan zo’n hysterie rond. Terwijl je op de trappen van het zwembad je baby ook geen flesje of je kind ook geen koek geeft. Maar er is een enorme strijd om op te komen voor de rechten van de borstvoedende vrouw. Natuurlijk mag je borstvoeden, het is het meest natuurlijke dat er bestaat. En het is prachtig dat het kan.”

LEES MEER. Jonge mama op de vingers getikt in zwembad: “Is borstvoeding geven verboden misschien?”

De presentatrice benadrukt dus dat ze er zelf totaal geen probleem mee heeft dat mensen in haar buurt borstvoeding geven. Zelf deed ze het acht weken bij haar zoon, tien dagen bij haar dochter. Wat haar wél stoort is dat een mama die kiest om de fles te geven zoveel commentaar krijgt. “Ik vind: het is je eigen lijf, kies dat gewoon zelf. Maar er bestaat wel echt iets zoals de borstvoedingsmaffia: vrouwen die het onbegrijpelijk vinden dat je geen borstvoeding geeft en die je op een heel scheve manier bekijken als je voor jezelf beslist dat het niet goed voelt. Die maken jouw kop helemaal zot als je net moeder bent geworden. Terwijl je het al wat lastig hebt met alles, want het is allemaal nieuw.” Dus roept ze op: dring niemand iets op.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees