Derde veroordeling voor Robin Hood van Deerlijk: oplichtster moet geplunderde ex terugbetalen

Derde veroordeling voor Robin Hood van Deerlijk: oplichtster moet geplunderde ex terugbetalen

Slachtoffer Koen Dewilde. Foto: eva

Kortrijk / Deerlijk -

Een vrouw die de Robin Hood van Deerlijk wordt genoemd, omdat ze geld uitdeelde aan armen, is nu veroordeeld voor oplichting van haar ex-partner. De vrouw maakte de man 65.000 euro armer om eerder gemaakte slachtoffers te vergoeden.

De vijftigjarige vrouw J. L. liep maandag al voor de derde keer in zes jaar tijd een veroordeling op. Dat L. als Deerlijkse OCMW-medewerkster sjoemelde met geld van cliënten, leverde haar de roepnaam ‘Robin Hood van Deerlijk’ op, omdat ze het gesjoemel rechtvaardigde met de uitleg dat ze geld van rijkere gaf aan armere cliënten. Ze kreeg een celstraf van 12 maanden en moest 200.000 euro schadevergoeding betalen aan haar slachtoffers.

Vorige maand bleek dat ze voor die betalingen haar ex-partner plunderde. In oktober 2015 leerde Kortrijkzaan Koen Dewilde stadsgenote L. kennen. Hij wist niets van haar verleden af en de beklaagde deed zich ondanks haar precaire financiële situatie heel welstellend voor. Nietsvermoedend liet Dewilde al snel zijn financiën over aan zijn nieuwe partner en gaf hij haar de pincodes van zijn bankkaarten.

Huis verkopen

Na een jaar moest de man vaststellen dat de rekening, die bedoeld was voor de renovatie van zijn huis, op 40 euro na volledig was geplunderd. L. beweerde dat ze het geld had gekregen en vroeg de vrijspraak. De rechter vond dat ongeloofwaardig en veroordeelde haar voor oplichting. Aan haar ex-partner moet ze ruim 64.000 euro terugbetalen.

Toch heeft Koen Dewilde er geen goede hoop op. “Ik vrees dat ik mijn geld zal terugzien, want ze heeft het gewoon niet meer”, aldus de ex-partner. “Ondertussen loop ik wel het risico om mijn eigen huis te moeten verkopen.”

De vrouw kreeg een celstraf van 20 maanden, waarvan 10 maanden effectief en het andere deel gekoppeld aan voorwaarden. Aan een ander slachtoffer moet ze nog 5.350 euro betalen en daarnaast heeft ze nog een boete van 3.000 euro aan haar been.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees