Advocaten daders ‘Schellebellemoord’: “Het proces duurt te lang! Wij vragen korting”

Advocaten daders ‘Schellebellemoord’: “Het proces duurt te lang! Wij vragen korting”

Prosper en zijn dochter Berlinda Foto: bfs

Wichelen -

In de zogenaamde “Schellebellemoord” vragen de advocaten van de betrokken daders strafvermindering. De feiten dateren van acht jaar geleden en ze roepen de overschrijding van de redelijke termijn in. “Het duurt te lang! Wij vragen korting.”

Prosper V. werd ervan verdacht samen met zijn dochter Berlinda V., met wie hij een incestueuze relatie had, het plan beraamd te hebben zijn zoon te vermoorden. Eddy V. werd op 11 juli 2011 doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle.

LEES OOK. Openbaar ministerie over Schellebellemoord: “Berlinda is de spin in het web van de familiale intriges”

De zaak werd door de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) niet door verwezen naar het assisenhof, maar naar de correctionele kamer van Dendermonde waar de nu 77-jarige Prosper V. werd veroordeeld tot 26 jaar cel. Zijn dochter Berlinda V. kreeg 24 jaar en de twee schutters 24 en 18 jaar cel. Allen gingen in beroep. Voor het hof in Gent moet nu het ganse proces worden over gedaan.

Frank Scheerlinck, die schutter David C. bijstaat, meent dat zijn cliënt terecht is gekomen in een web waar hij niet meer uit weg kon. “Hij hunkerde naar respect van de familie.”

Jan Leysen, advocaat van Berlinda, vraagt zelfs de vrijspraak. “Ze wordt hier nu omschreven als het koekoeksjong dat te dicht bij de poen kwam, maar ze wist helemaal van niks. ‘Trekt uw plan ermee’, zei ze.”

Julie Vandenbogaerde en Kristiaan Vandenbussche, advocaten van Prosper, zien vooral het geweld van Eddy tegenover zijn vader als motief. “Prosper is eigenlijk ook een slachtoffer.” Volgens hen werd de moord immers in zekere zin uitgelokt. Bovendien dateren de feiten al van acht jaar geleden. “Het duurt te lang, korting is op zijn plaats”, vinden de advocaten.

Dinsdag gaan de debatten door vanaf 9 uur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees