Na moord op Julie Van Espen: stille mars tegen seksueel geweld

Na moord op Julie Van Espen: stille mars tegen seksueel geweld

Foto: rr

Antwerpen -

#Enough. Genoeg. Met dat ene woord wordt een stille mars aangekondigd als protest tegen (seksueel) geweld én als steun voor de slachtoffers ervan, zo meldt de organisatie. De stille mars vertrekt zondagnamiddag om 14 uur op het Astridplein. De actie komt er na de moord op de 23-jarige studente Julie Van Espen in Antwerpen.

LEES OOK. Wie is Steve, de man die de moord op Julie Van Espen bekend heeft? “Hij pijnigt mensen zonder er één spier bij te vertrekken” (+)

“Maar liefst 53 procent van de vrouwen en 19 procent van de mannen werd ooit het slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag”, schrijft de organisatie bij op Facebook. “We roepen de beleidsmakers op om hier daadkrachtiger tegen op te treden. Een zorgcentrum seksueel geweld alleen is niet voldoende. Op politiek en juridisch niveau is er geen gehoor voor iedereen die klacht indien en ook een expertisecentrum blijft achterwege. Deze mars wordt in stilte gehouden, om de actie kracht bij te zetten. Zo geven wij een gezicht aan zij die nooit gehoord worden.”

Meer informatie over de mars vind je op de Facebookpagina van het evenement. Dinsdagavond gaven 3.900 mensen aan te zullen gaan, liefst 14.000 anderen hebben interesse. De organisatie wil de mars zondag om 14 uur laten plaatsvinden van het Astridplein naar het Steenplein, via de Groenplaats. Het stadsbestuur moet officieel nog zijn goedkeuring geven, maar laat weten dat dat nog slechts een formaliteit is. Er worden wel nog praktische afspraken gemaakt met de organisatoren, onder meer afhankelijk van het aantal verwachte deelnemers.

Julie Van Espen, een 23-jarige studente internationale betrekkingen en diplomatie aan de UAntwerpen, was sinds zaterdag vermist. Maandag werd haar lichaam teruggevonden in het Albertkanaal in Antwerpen.

Corrigeer

MEER NIEUWS