David Goffin kan goede prestatie van in Estoril niet doortrekken in Madrid

David Goffin kan goede prestatie van in Estoril niet doortrekken in Madrid

Foto: EPA-EFE

David Goffin (ATP 23) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op het ATP Masters 1.000-toernooi in Madrid (gravel/6.536.160 euro). De 28-jarige Luikenaar verloor zijn eerste duel na één uur en 43 minuten tennis in twee sets (6-4 en 7-5) van de Hongaar Marton Fucsovics (ATP 36).

Goffin was nochtans uitstekend van start gegaan in de Spaanse hoofdstad. Hij liep meteen uit tot 4-0, maar kreeg nadien zes games om de oren. Onze landgenoot herstelde het evenwicht in de tweede set en hield gelijke tred tot 5-5, maar plooide bij een 5-6-achterstand op de eigen service. De eerste matchbal was de goede voor Fucsovics.

In de tweede ronde wacht voor Fucsovics een duel met de Fransman Gaël Monfils (ATP 18), het vijftiende reekshoofd in de Spaanse hoofdstad. Monfils won in zijn eerste partij in twee korte sets (6-3 en 6-1) van de Italiaan Andreas Seppi (ATP 67).

Goffin leek vorige week in Estoril eindelijk de goede vorm te hebben gevonden. De Belgische nummer één ging er pas in de halve finales uit tegen topreekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP 9). Voordien moest hij op de graveltoernooien in Monte Carlo (tweede ronde) en Barcelona (eerste ronde) al snel inpakken.

Goffin was de enige landgenoot op de hoofdtabel in Madrid. Over drie weken start Roland Garros.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.