Rafael Nadal start met kopzorgen in eigen Madrid

Rafael Nadal start met kopzorgen in eigen Madrid

Foto: EPA-EFE

Rafael Nadal start verzwakt aan het Masters 1.000 toernooi van Madrid (6.536.160 euro). De Spaanse gravelkoning werd zondag getroffen door een maagvirus en voelt zich nog geen 100 procent.

“Zondagmorgen ben ik opgestaan met een maagvirus. Gisteren heb ik een beetje kunnen trainen. Ik voel me nu iets beter maar fysiek heb ik nog geen supergoed gevoel”, vertelde hij dinsdag tijdens een persmoment in de Spaanse hoofdstad.

Nadal opent zijn toernooi woensdag tegen de Canadese tiener Félix Auger-Aliassime (ATP 30). Het nummer twee van de wereld hoopt in Madrid zijn eerste titel van het seizoen te pakken. Tijdens de voorbije graveltoernooien van Monte Carlo en Barcelona werd hij telkens in de halve finales uitgeschakeld. Vanaf eind mei doet de Spanjaard een gooi naar een twaalfde eindzege op Roland Garros.

“Ik grijp elke kans om te trainen en te spelen”, vervolgde de 32-jarige Nadal, die het voorbije jaar flink wat fysiek leed kreeg te verwerken. “Ik ben mij ervan bewust dat het belangrijkste is om weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam en in mijn spel. Als dat gebeurt, dan stijgen mijn winstkansen en wordt het moeilijker voor de anderen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.