Oplossing De Lijn: nieuwe halte op twintig (!) meter van vorige aan Noordstation

De chaos rond het Noordstation is nog niet opgelost. Foto: jhp

Brussel / Wemmel -

“De oplossing die De Lijn bedacht om uit te stappen aan het Noordstation is hilarisch”, zegt pendelaar Dirk Vandervelden. “De tijdelijke eindhalte is namelijk 20 meter verder dan de gecontesteerde halte waar het “onveilig en onhygiënisch” is.

“Ik dacht even dat het een grap was, maar neen hoor: de nieuwe tijdelijke halte is 20 meter verder dan de vroegere eindhalte van onze bus van De Lijn aan het Noordstation”, zegt pendelaar Dirk Vandervelden uit Wemmel.

Hij is de oprichter van de Facebookgroep ‘Klachten Plaintes De Lijn Wemmel’ en klaagt de problemen met de busverbindingen van De Lijn aan. “En de problemen met De Lijn vanuit de Noordrand richting Noordstation zijn nog niet opgelost”, zegt hij.

“Dinsdagochtend reden bus 241 om 8.30 uur en 243 om 8.37 uur niet in Wemmel. De chauffeur van de bus die wel reed, wilde ons eerst allemaal laten uitstappen aan Rogier. Hij was dus niet op de hoogte van de eigen nieuwe dienstregeling. Ik heb hem gezegd dat het Noordplein aan het Noordstation de eindhalte is volgens de website van De Lijn en hij reed dan toch door.”

Minder mobiel

“Hoe we terug geraken dinsdagavond is lastiger. Dan kunnen we niet opstappen aan het Noordstation, maar moeten we opnieuw opstappen aan Rogier richting Wemmel. Mensen die minder mobiel zijn, kunnen niet zomaar die wandeling van het Noordstation tot aan Rogier aan.”

De communicatie is ook chaotisch. Vandervelden: “Ik nam contact op met de klantendienst, maar ze kunnen me enkel verwijzen naar haltes die veel verderop liggen. De terugrit van Mechelen naar Wemmel was maandagavond ook memorabel: om 18 uur op het werk vertrokken, de trein genomen tot aan het Noordstation in Brussel en daar de bus naar huis, hoopte ik. Maar dus ik heb 40 minuten moeten wachten op een bus richting Wemmel. Uiteindelijk was ik om 19.50 uur thuis. Met de auto rij ik van Wemmel naar Mechelen in een half uur tijdens de spits. Veel mensen hebben het openbaar vervoer al opgegeven en nemen terug de wagen. Ik doe dat niet uit ecologische overwegingen. Maar er moet toch dringend iets aan de dienstverlening gebeuren”, besluit de Wemmelaar.

Plannetje

De Lijn laat inmiddels via een bericht op de website weten dat reizigers inderdaad kunnen afstappen aan de tijdelijke halte op het Noordplein. “Opstappen kan aan de halte Rogier (richting voorstad) op het Rogierplein. Dit zal gebeuren onder begeleiding van de lijncontroleurs. De Lijn publiceert ook een plannetje met de nieuwe situatie, die ‘zolang duurt tot de situatie in het Noordstation niet is verbeterd’, zo meldt De Lijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees