Wie kan ‘de Trump’, een gigantische hamburger van drie kilo, in een uur naar binnen werken?

Wie kan ‘de Trump’, een gigantische hamburger van drie kilo, in een uur naar binnen werken?

De Trump, een monster van bijna drie kilogram. Foto: djr

Wevelgem -

Trump verslinden? Het kan nu in Burgermeester in Wevelgem. Al zal dat de nodige moeite kosten. De burger weegt bijna drie kilogram én je krijgt er maar één uur tijd voor. Ga jij de uitdaging aan?

Vier rundshamburgers van een goeie 350 gram, een uit de kluiten gewassen broodje, spek, cheddar, gouda, gebakken en geroosterde ui. Alles samen goed voor bijna drie kilogram. “De grootste, de beste en de chicste burger. Dat we hem de Trump doopten, lag voor de hand”, glimlach Arie Maillard van Burgermeester in Wevelgem. Hij daagt mensen uit om de knoert van een snack in één uur op te krijgen. “Bedoeling is dat je met vier vrienden langskomt. Eén gaat de uitdaging aan. Slaagt die erin, dan eten hij en zijn drie maten gratis. Zo niet, dan is het volle pot betalen.”

In de gaten houden

Een uitdaging, dat wordt het zeker. “In het echt ziet hij er nog groter uit dan op foto. Maar het is wel haalbaar, voor sommigen misschien zelfs in een halfuur. Al is het niet voor iedereen weggegeven”, weet Arie. Zeuren zit er alvast niet in. “De burger wordt gegeten in de challenge corner. Zo kunnen we erop toekijken dat de uitdager hem alleen opeet. Plus, achteraf alles eruit spugen in het toilet telt ook niet.”

De burger komt vast op de kaart te staan, maar wie de Trump wil trotseren moet wel op voorhand reserveren. Wie erin slaagt, die krijgt een plaatsje op de wall of fame. Op 31 mei volgt een nieuwe mijlpaal. Dan wordt de burgerkoning van Wevelgem gekozen. “Je kunt je inschrijven om op een halfuur tijd zo veel mogelijk hamburgers te eten. Je neemt het daarbij op tegen niemand minder dan Sergio. De burgerkoning krijgt dan voor de rest van het jaar wekelijks een gratis burger.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio