Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Man schaamt zich voor ongeval na dronken rijden

De Haan

-

Een 47-jarige man uit Hooglede kreeg een boete en een rijverbod omdat hij met 2,17 promille in zijn bloed een voorligger aanreed. De bestuurder van de andere wagen raakte daarbij gewond. “Ik schaam me en wil me excuseren”, zei de man dinsdagmorgen in de politierechtbank.

Het ongeval gebeurde op 28 juli vorig jaar in De Haan. De man reed er toen met zijn wagen een voorligger aan ter hoogte van het rood licht. Bij een ademtest bleek hij te diep in het glas gekeken te hebben. “Hij was naar een oldtimerevenement geweest”, zei zijn advocaat. “Het was de bedoeling om daar op de camping te blijven slapen. Maar hij speelde zijn vrienden kwijt en zijn gsm was plat. En dus nam hij de domme beslissing om toch nog naar huis te rijden. Hij begrijpt nu dan ook dat hij gestraft moet worden. Maar hij heeft het niet breed en ik zou vragen om hem financieel niet te hard aan te pakken.”

Boete en rijverbod

De man zelf schaamde zich voor zijn gedrag. Hij richtte zich tijdens het proces ook tot het slachtoffer, dat zich burgerlijke partij kwam stellen. Hij maakte zijn verontschuldigingen over en de handdruk na de zitting wees erop dat die aanvaard werden.

De man kreeg een boete van 1.600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van twee maanden.

Omdat hij nooit eerder veroordeeld werd voor feiten die met alcohol te maken hebben, besliste de rechter om hem geen alcoholslot op te leggen. Het slachtoffer kreeg een voorlopige schadevergoeding van één euro. (tlg)

Het beste van Enkel voor abonnees