Verschuiving in veldritland: Pauwels Sauzen en Bingoal bundelen de krachten

Verschuiving in veldritland: Pauwels Sauzen en Bingoal bundelen de krachten

Foto: emt

Er beweegt wat in veldritland. Jurgen Mettepenningen verliest Marlux als hoofdsponsor en ook Geert Van Hoof en Vastgoedservice trekken zich terug uit het veldrijden. Wat overblijft – Sauzen Pauwels en Bingoal – bundelt de krachten en vormt voortaan één ploeg onder leiding van Jurgen Mettepenningen.

De geruchten van een nakende fusie hingen al langer in de lucht. Al lijkt fusie niet het juiste woord. Mettepenningen verliest Marlux als hoofdsponsor, Vastgoedservice heeft dan weer besloten de cross te verlaten. Daardoor werd Jurgen Mettepenningen, manager van Marlux-Bingoal, automatisch richting Sauzen Pauwels gedreven. Het contract met Sauzen Pauwels zou al getekend zijn en vanuit Spanje kwamen al foto’s van Laurens Sweeck, de kopman van Sauzen Pauwels-Vastgoedservice, in het gezelschap van Mario De Clercq, één van de coaches van Marlux-Bingoal. Toeval?

Wat met contracten?

Dat het samensmelten van de twee kernen geen goede zaak is voor de tewerkstelling in het cross­peloton, is een feit. Sauzen-Pauwels heeft met Laurens en Diether Sweeck, Jens Adams, Daan Soete en Yannick Peeters vijf profs in de rangen, Marlux-Bingoal heeft na het afhaken van Kevin Pauwels nog steeds de broers Michael en Dieter Vanthourenhout én toptalent Eli Iserbyt onder contract liggen. Het nieuwe team wil de bestaande contracten respecteren, maar aflopende contracten zullen logischerwijs niet meer zo snel worden verlengd.

Wat er met de dames zal gebeuren, is evenmin duidelijk. Sauzen Pauwels heeft contracten met Loes Sels, Jolien Verschueren en Jinse Peeters. Bij Marlux-Bingoal lagen Denise Betsema en Laura Verdonschot vast, al werd Denise Betsema op non-actief geplaatst nadat begin vorige maand bekend werd dat zij in januari een positieve dopingtest had afgelegd. Ook over het lot van de jeugdploegen heerst onduidelijkheid.

Naar het waarom van het afhaken van twee belangrijke sponsors, is het gissen.

Het nieuwe team zal Sauzen Pauwels-Bingoal heten en zou al vanaf de eerste wegwedstrijden in een nieuw outfit te zien zijn. Jurgen Mettepenningen heeft zijn team alvast ingeschreven voor Puivelde Koerse, volgende week woensdag.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.