Britse krant The Guardian lovend over Limburgs fietspad

Britse krant The Guardian lovend over Limburgs fietspad

Foto: Visit Limburg

Genk -

De fietsbeleving ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk wordt getipt door de Britse krant The Guardian. “Enkel in fietsgek Vlaanderen kan zo’n fietspad ontstaan”, schrijft de journalist. Hij bekeek Limburg vanop de tweewieler. “Een streek waar kunst en natuur door elkaar lopen”, klinkt het.

Het beroemde fietspad, dat door een vijver in het natuurpark De Wijers in Bokrijk loopt, lokte sinds de opening in 2016 al veel toeristen naar Limburg. The Guardian tipt het nu als onderdeel van een kunst- en fietsroute in Limburg. De auteur combineerde het fietspad met een bezoek aan de abdij Mariënlof in Borgloon, passeert de kunstwerken #Untitled 158 en Memento in Borgloon en Doorkijkkerk in Groot-Loon.

Het is niet de eerste keer dat de buitenlandse pers zich over het fietspad ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk buigt. In 2018 was het de enige Belgische plek die in de top 100 van de World’s Greatest Places van het prestigieuze Amerikaanse weekblad Time Magazine stond. Het weekblad prees de unieke fietsbeleving. “Lopen op water mag de meesten van ons ontgaan, maar dit fietspad in het noorden van België biedt een ervaring die bijna even goddelijk is”, scheef Time toen.

Corrigeer