Vier jaar cel voor jarenlange verkrachting van minderjarige stiefdochter

Vier jaar cel voor jarenlange verkrachting van minderjarige stiefdochter

Foto: Getty Images/iStockphoto

Tienen / Linter / Kortenaken -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar voor jarenlange verkrachting van zijn minderjarige stiefdochter. De vordering van het openbaar ministerie tot onmiddellijke aanhouding werd afgewezen.

Daniel S. werd gedagvaard voor verkrachting en aanranding van zijn stiefdochter van 2009 tot 2015. Het misbruik vond plaats in verschillende huizen waar hij met het slachtoffer en haar moeder samenwoonde in Linter, Tienen en Kortenaken.

Moeilijkheden

De grootmoeder van het meisje deed aangifte op 17 oktober 2015. Zij verklaarde dat haar schoonzoon zich al jaren schuldig maakte aan seksueel misbruik en baseerde zich daarvoor op verklaringen van het slachtoffer op 23 september van dat jaar. De maanden voordien waren er thuis veel moeilijkheden geweest en de moeder had zich zorgen gemaakt over het gedrag van haar dochter. Daarop hadden de grootmoeders een samenkomst georganiseerd, waar de feiten aan het licht kwamen.

Naaktfoto’s

De inwonende stiefvader vergreep zich aan het meisje in de badkamer, in de slaapkamer en op zolder, meestal als de moeder in de veranda lag te slapen en vaak na een echtelijke ruzie. Het misbruik was begonnen toen ze 8 jaar was en vond tot driemaal per week plaats. De beklaagde stelde dat het slachtoffer met het verhaal op de proppen kwam omdat hij en zijn vrouw ontdekt hadden dat ze naaktfoto’s verstuurde naar schoolvriendjes. De rechtbank hechtte geen geloof aan die verklaring.

Daniel S. werd voor vijf jaar uit de rechten ontzet en moet een provisionele schadevergoeding van 5.500 euro betalen. Het slachtoffer werd opgenomen in de psychiatrie en verbleef in een voorziening voor jeugdhulpverlening.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees