Rafael Nadal neemt ondanks maagproblemen vlot eerste horde in Madrid

Rafael Nadal neemt ondanks maagproblemen vlot eerste horde in Madrid

Foto: REUTERS

Rafael Nadal (ATP 2) heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finales van het Masters 1.000 toernooi in Madrid (6.536.160 euro). Hij versloeg in de tweede ronde het 18-jarige Canadese talent Felix Auger-Aliassime (ATP 30) met twee keer 6-3. Na ruim anderhalf uur zat de partij erop.

Nadal is het tweede reekshoofd in Madrid. Hij speelt om een plaats in de kwartfinales tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 37).

De Spaanse gravelkoning kende door maagproblemen een verstoorde voorbereiding op het toernooi in eigen land. Hij hoopt niettemin in Madrid zijn eerste titel van het seizoen te pakken. Vanaf eind mei probeert hij dan voor een twaalfde keer Roland Garros op zijn palmares te schrijven.

De 32-jarige Nadal won het toernooi van Madrid al vijf keer (in 2005, 2010, 2013, 2014 en 2017) en is daarmee recordhouder. Vorig jaar verloor hij in de kwartfinales van de Oostenrijker Dominic Thiem, die vervolgens ook de titel zou pakken in de Spaanse hoofdstad.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.