Alaphilippe heeft oren naar langer verblijf bij Lefevere

© Photo News

De kans dat Julian Alaphilippe bij Deceuninck-Quick Step blijft, is op dit moment groter dan dat hij ingaat op een ander lucratief voorstel. “We hadden op het einde van de klassiekers een goed gesprek”, aldus Patrick Lefevere. “Alleen is de vraag of we elkaar vinden in een correct financieel voorstel. Maar de wil is er om met elkaar verder te werken.”

Bram Vandecapelle en Hugo Coorevits

Bekijk hier onze digitale wielergids.

In het weekend van Luik-Bastenaken-Luik pakte de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport uit met het bericht dat Total Direct Energie met 4 miljoen euro per jaar gezwaaid zou hebben voor de populaire Fransman. Dat blijkt nu uit de lucht te zijn gegrepen. De Franse procontinentale ploeg zou eventueel wel meer financiële slagkracht krijgen, maar dat is tot op vandaag nog niet bevestigd. Een rechtstreeks bod aan Alaphilippes makelaar Dries Smets werd dan ook nog niet gedaan. Ook Team Ineos – er werd gezegd dat Dave Brailsford wel iets zag in de Franse chouchou – klopte nog niet echt aan.

De kapers op de kust voor de nummer één van de wereld heten dan weer UAE Team Emirates en Bahrain-Merida . De twee World Tour-ploegen uit de Perzische Golf hebben alleszins het geld en de ruimte. Bij UAE zijn Kristoff, Dan Martin en Rui Costa einde contract, bij Bahrain-Merida vertrekt de hele hofhouding met Vincenzo Nibali dan weer naar Trek-Segafredo. Daardoor is er plaats voor een nieuwe kopman die de ploeg draagt.

© Peter Malaise

Opwaardering

“Julian weet wat hij aan ons heeft en wij ook wat we aan hem hebben”, aldus Lefevere over de winnaar van de Strade Bianche, Milaan-San­remo en de Waalse Pijl. “Maar er is een verschil tussen een opwaardering van een contract met tienduizenden euro’s of met honderdduizenden.”

In het ‘pakket’ van de 26-jarige Fransman zit bovendien ook zijn neef Franck, die al jaren zijn persoonlijke trainer is en die hij dus ook bij zijn nieuwe werkgever wil zien. “Ik hoop dat ik er met Julian straks uitkom, maar niet tot elke prijs”, vervolgt Lefevere. “Momenteel ben ik nog bezig met Tim Declercq en Dries Devenyns, mijn sterkhouders van de ploeg, die net als vijftien anderen einde contract zijn.”

Voorbereiding op de Tour

Ondertussen is de eerste rustperiode van Alaphilippe achter de rug en begint hij nu vanuit zijn woonplaats in Andorra aan de lange voorbereiding richting Tour de France. Via de Hammer Series in Stavanger (24 mei) en het Critérium du Dauphiné (vanaf 9 juni) gaat het richting het Franse kampioenschap en Le Grand Départ in Brussel.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Julian Alaphilippe

Video

Keuze van de redactie