Philip had vroeger luxeleven in Mallorca, maar leeft nu in caravan van één euro: “We moeten nu met de kleine dingen gelukkig zijn”

Video: VIER

“Met de kleine dingen gelukkig zijn”, dat is waar het leven momenteel voor staat bij Philip en Justine. Dat was vroeger echter helemaal anders. In Don’t Worry Be Happy getuigen ze over hoe ze elk bij een andere partner eerst een leven zonder geldzorgen beleefden. En hoe ze nu samen op een camping wonen, in een caravan van amper één euro.

Philip vond aanvankelijk het geluk op Mallorca. “Ik had er alles. Zwembad, luxehotel, een mooi huis op het strand, op vijftig meter van Rafael Nadal”, vertelde hij. “Er was altijd drank, drugs en alcohol, dat was daar normaal.” Hij leerde er ook zijn vrouw kennen, de moeder van zijn drie oudste kinderen. Maar vooral: de persoon die zijn gezin financieel naar de verdoemenis hielp. “Toen ik ging werken, ging mevrouw op stap. En gingen de kindjes onderuit.”

Bij Justine ligt het verhaal anders. Zij was samen met een welgestelde man, maar kreeg er jarenlang te maken met fysieke en mentale mishandeling. “Ik heb hem uiteindelijk verlaten en ben van nul herbegonnen.” Nadien leerde ze Philip kennen, sloeg de vonk over en ging het koppel samenwonen op een camping. “Na zeven jaar is het gevoel nog steeds hetzelfde. Als ik hem kus, voel ik me soms nog als een verliefde puber.”

bekijk ook

Antoon geniet van goedkope vakantie: “Zalig zo tussen de vissen en de hondendrollen”

Video: VIER

Antoon betaalde nooit belastingen: “Maar de RVA moet mij in ruil geen cent”

Video: VIER

Corrigeer

MEER NIEUWS