FOTO. Tweede Jobbeurs Deinze Industrie trekt 350 bezoekers

Wie op zoek is naar een (nieuwe) job kon woensdagnamiddag daarvoor terecht p de Tweede Jobbeurs van Deinze Industrie. Dertig bedrijven uit Deinze haden meer dan 100 vacatures klaar liggen voor de bezoekers. Ongeveer 350 bezoekers gingen op zoek naar een job in zaal Rekkelinge. De meeste standhouders waren na afloop van de jobbeurs tevreden over de respons. Alleen voor gespecialiseerde technische profielen bleek het moeilijk om kandidaten te vinden. Het laagdrempelig concept van de beurs volgens het principe 'geïnteresseerden ontmoeten bedrijven en omgekeerd' en het screenen van het CV door VDAB vielen bij de bezoekers bijzonder in de smaak. In mei 2020 volgt een derde editie van deze jobbeurs.

Schepen Norbert De Mey opende de beurs: ‘Medewerkers vinden blijft een enorme uitdaging voor bedrijven.  En vaak kennen de mensen bedrijven in de regio niet en weten ze niet wat ze te bieden hebben. Omdat onbekend vaak onbemind is en Deinze Industrie als koepelvereniging bedrijven ondersteunt en mensen samen brengt, wordt voor de 2de keer deze Jobbeurs in Deinze georganiseerd. We worden in onze initiatieven gesteund door de POM, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen.’

‘Het verschil met vorig jaar is dat de beurs zich nu richt naar diverse functies uit verschillende sectoren, en niet enkel op technische profielen, zowel voor arbeiders en bedienden, en dit zowel voor werkenden als voor niet-werkenden.  Ook scholieren zijn dus welkom.’

‘Volgens VDAB heeft Deinze slechts 3.9% niet werkende werkzoekenden . In Vlaanderen is dit 6.2% en in Oost-Vlaanderen 5,8%.  Hiertegenover staan in Deinze – enkel via VDAB 1.500 jobs open.  In Oost-Vlaanderen meer dan 60.000.  Dit is gigantisch.  Dit wil ook zeggen dat we het geweer deels van schouder gaan moeten veranderen en ook inzetten op herscholing van bestaande medewerkers. ‘

Deinze Industrie

Deinze Industrie telt 11 industriezones en meer dan 500 bedrijven in de zones en daarbuiten.  Drie bedrijventerreinverenigingen: de Prijkels, Rond de Watertoren en Deinze Noord werken samen met de bedrijven van Nevele onder de ondernemerskoepel ‘Deinze Industrie’, samen met stadsbestuur Deinze.

Deinze is qua aantal bedrijven koploper na Gent en dan is er nog de uitbreiding van de Prijkels. Het bedrijventerrein de Prijkels wordt uitgebreid met 54 ha bedrijfskavels; in totaal denkt men ongeveer 2.000 extra arbeidsplaatsen te creëren. 

Deinze Industrie lanceert een groepsaankoop voor AED toestellen.  Bedrijven die lid zijn kunnen intekenen voor een makkelijk te gebruiken toestel, gecombineerd met een korte opleiding.  Volgend jaar zou Deinze Industrie een ruime opleiding EHBO en reanimatie willen voorzien voor de medewerkers van de bedrijven.

Op zaterdag 24 augustus 2019 organiseert Deinze Industrie een collectieve, sportieve teambuilding.  Het wordt een gezellige, laagdrempelige teambuilding met bedrijfsteams van 4 tot 6 personen die het tegen elkaar zullen opnemen.  Deze teambuilding is een ideale manier voor de medewerkers om elkaar beter te leren kennen, meer vertrouwen te creëren en medewerkers van andere bedrijven te ontmoeten. De Deinze Industrie Teamtrophy heeft plaats in de namiddag op de terreinen van  partner Movemint/A.S.Adventure op de Brielmeersen.  Een superlocatie dus om eventueel ook de partners en de kinderen mee te brengen die dan de Brielmeersen eens kunnen bezoeken of die kunnen mee supporteren. 

Deinze Industrie Teamtrophy wordt georganiseerd op zaterdag 24 augustus, omdat die avond de individuele en bedrijventriatlon op de Markt wordt georganiseerd.  De bedrijventeamdag eindigt trouwens op de Markt en aansluitend kunnen bedrijven met dezelfde teams of andere teams deelnemen aan de triatlon.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio