Belgian Cat Julie Allemand staat met Lyon dichtbij eerste Franse titel

Belgian Cat Julie Allemand staat met Lyon dichtbij eerste Franse titel

Foto: BELGA

Belgian Cat Julie Allemand leidt met haar club Lyon ASVEL met 2-0 in de Franse titelfinale. De basketbalsters van Lyon wonnen woensdag hun tweede duel in de finale, die in een best-of-five-systeem wordt afgewerkt, met 77-69 (rust 42-42) van Montpellier. Maandag hadden ze ook het eerste finaleduel al met 71-60 gewonnen. Montpellier wordt gecoacht door Luikenaar Thibaut Petit.

Julie Allemand speelde voor Lyon een uitstekende wedstrijd, met twaalf punten, zes assists en vier rebounds in 32 minuten speeltijd.

De 22-jarige Luikse spelverdeelster verbaast al een heel seizoen in Frankrijk en heeft een gemiddelde van 11,7 punten, 6,8 assists en 3,7 rebounds per wedstrijd. Het is haar tweede seizoen bij Lyon en ze verlengde intussen al voor nog een derde jaargang.

Na twee wedstrijden in Lyon gaat volgende week dinsdag de derde wedstrijd door in Montpellier. Lyon is bij winst de nieuwe kampioen. Een eventuele vierde wedstrijd gaat ook door in Montpellier, een eventueel vijfde duel opnieuw in Lyon.

Voor Montpellier is het de zevende finale in haar geschiedenis. Het won twee titels, in 2014 en 2016. Huidig Lyon-coach Valéry Demory was toen trainer van Montpellier. Voor de vrouwen van Lyon, waar Tony Parker voorzitter is, is het de eerste finale ooit.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.