Oudermoord in Lebbeke: moeder urenlang toegetakeld, “maar niet om haar van het leven te beroven”

Oudermoord in Lebbeke: moeder urenlang toegetakeld, “maar niet om haar van het leven te beroven”

Foto: svl

Lebbeke -

“Onze cliënt heeft zijn moeder urenlang zwaar toegetakeld, maar niet om haar van het leven beroven.” Dat heeft advocaat Anthony Mallgeo donderdag gepleit voor Nicolas Vanleemput, de 42-jarige man die beschuldigd wordt van oudermoord op zijn 65-jarige moeder Renée Beckers in 2016 in Lebbeke. De verdediging vraagt om hem alleen te veroordelen voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Nicolas Vanleemput bekende dat hij verantwoordelijk was voor de dood van zijn moeder in de nacht van 12 op 13 januari 2016. Hij verklaarde dat hij zijn moeder tijdens een discussie over geld een duw had gegeven, waarbij ze tegen de muur en op de rand van het bed zou terechtgekomen zijn. Hij zei dat hij zo dronken was dat hij niet wist dat ze in een noodlijdende toestand verkeerde en trof haar naar eigen zeggen de volgende dag dood aan.

“Het gaat om gruwelijke feiten, die wij zeker niet minimaliseren. We noemen dit ook geen ongeluk. Onze cliënt heeft zijn moeder urenlang zwaar toegetakeld, maar niet om haar van het leven beroven. Hij was in een roes, en dacht dat ze op het moment van de feiten nog leefde. Hij legde haar in bed en dacht dat hij de dag erna kon verder ruziën. Maar hij heeft haar daar niet achtergelaten omdat hij wou dat ze zou doodbloeden”, zei advocaat Anthony Mallego.

Volgens de verdediging heeft Vanleemput uitgebreide verklaringen afgelegd die overeenkomen met de objectieve vaststellingen. De burgerlijke partij en het openbaar ministerie vroegen Vanleemput schuldig te verklaren aan oudermoord, zijnde doodslag op zijn moeder.

De jury beraadslaagt momenteel over de schuldvraag.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees