VIDEO. Van der Poel zit vast achter tractor maar wint toch mountainbike-proloog

De kop is eraf voor Mathieu van der Poel. Na een bijzonder succesvol wielerseizoen is de Nederlandse alleskunner donderdag aan zijn mountainbike-zomer begonnen met een zege in de proloog van de Belgian Mountainbike Challenge, een meerdaagse wedstrijd in La Roche-en-Ardenne.

LEES MEER. Mathieu van der Poel in eerste mountainbikerace: Omkleden op de achterbank, vast achter een tractor en één journalist

Van der Poel finishte de proloog van 18 kilometer in 42’04”. De andere profs reden pas vanaf 18 uur. Het aanvangsuur van Van der Poel werd vervroegd omdat hij naar de talkshow Gert Late Night moest donderdagavond. “Iemand zal zeker nog twee minuten van mijn tijd doen. Ik zat vast achter een tractor”, reageerde Van der Poel achteraf.

Maar niemand deed beter. De winnaar van de Amstel Gold Race was 40 seconden sneller dan zijn landgenoot Hans Becking, tweede in 42:44. De Belgen Quinten Hermans (44:05) en Frans Claes (44:49) werden respectievelijk derde en vierde.

Van der Poel bereidt zich in de provincie Luxemburg voor op de eerste wereldbekermanche van het seizoen in het Duitse Albstadt (17 en 19 mei). In 2017 schreef de Nederlander de Belgian Mountainbike Challenge al eens op zijn naam.

VIDEO. Van der Poel zit vast achter tractor maar wint toch mountainbike-proloog
Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Van der Poel ging na een uitmuntend veldritseizoen (32 zeges in 33 wedstrijden) ook op de weg uitstekend van start. In zijn eerste klassieke voorjaar won hij achtereenvolgens de GP Denain, Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Verder was hij ook goed voor etappezeges in het Circuit de la Sarthe en de Ronde van Antalya.

Vrijdag vertrekken de mountainbikers in La Roche voor een 80 km lange rit. De Belgian Mountainbike Challenge eindigt zondag.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.