Opnieuw opdoffer voor Stefan Everts: de tienvoudig wereldkampioen motorcross verliest nu ook dikke teen

Opnieuw opdoffer voor Stefan Everts: de tienvoudig wereldkampioen motorcross verliest nu ook dikke teen

Foto: Dick Demey

Stefan Everts (46) heeft donderdag de dikke teen van zijn rechtervoet moeten laten amputeren. De tienvoudige wereldkampioen motorcross, die eerder al zes tenen verloor, moet vanaf nu zonder tenen aan de rechtervoet door het leven. Dat bericht Het Belang van Limburg donderdag.

Alle amputaties zijn een gevolg van een zware malaria-aanval, die hem eind vorig jaar bijna het leven kostte. Hij liep de ziekte op tijdens een liefdadigheidsrace in Congo. De Limburger zweefde een tijdje tussen leven en dood maar knokte zich er uiteindelijk doorheen.

Stefan Everts heeft tien wereldtitels (1x 125cc, 3x 250cc en 6x 500cc/mx1) en 101 GP-zeges achter zijn naam en wordt beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden. Momenteel is hij aan de slag als teammanager. De Limburger kreeg in zijn carrière tal van sportprijzen. Zo werd hij onder meer vijf keer Sportman van het Jaar (alleen Eddy Merckx doet met zes verkiezingen beter) en ontving hij in 2003 de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.