Dochter Helena (17) neemt op radio afscheid van Christophe Lambrecht: “Zo onwerkelijk dat je me niet meer elke dag kan knuffelen”

Video: VRT

“Het is onwerkelijk dat je me niet meer elke dag kan knuffelen. Ik ben zo blij dat je onze papa was, je was mijn soulmate.” Met een pakkende boodschap nam Helena (17), de dochter van de overleden presentator Christophe Lambrecht, vrijdagochtend op Studio Brussel afscheid van haar vader.

“Liefste papa, het voelt een beetje raar om hier te zijn. Want vroeger kwamen we enkel met jou naar de VRT. Als we mee mochten naar Studio Brussel op een vrije dag, mochten we in de reservestudio naast jou zelf radiootje spelen. Je drukte zelfs nieuwsartikels af zodat wij onze eigen programma’s konden samenstellen. We kregen privéles van de beste radiomaker van de wereld, hoe geweldig was dat.”

LEES OOK. Zijn stem zijn we kwijt, de muziek waardoor hij zo gepassioneerd was niet: collega’s en vrienden kiezen platen voor Christophe Lambrecht

Met die woorden begon Helena, de oudste dochter van Christophe Lambrecht, vrijdagochtend op Studio Brussel de brief aan haar vader.

“Bovenal was je de allerbeste, coolste en liefste papa die er is. Dat klinkt cliché, maar in jouw geval is het allemaal waar. Mijn vrienden waren vaak jaloers op onze band, jij was mijn soulmate. Je hielp me, maar je stuurde me ook in de juiste richting als dat nodig was. Je kon ook streng zijn, en dan zei je achteraf: Helena’ke, ik wil je beste vriend zijn, maar in de eerste plaats ben ik nog steeds je papa.”

“Ik ben zo blij dat ik je vaak genoeg gezegd heb hoe graag ik je zie. We hadden plannen om samen naar Pukkelpop te gaan dit jaar. Nu kan dat kan niet meer. Als fiere dochter nam ik mijn vriendinnen af en toe mee naar feestjes waar je moest draaien. Ook dat kan niet meer. Papa, het is zo onwezenlijk dat ik ’s ochtends zal aankomen op school zonder een berichtje van jou om te vragen of ik goed geslapen heb. Het is zo onwerkelijk dat je mij niet meer elke dag kan knuffelen. Bruna, Maurice en ik zijn zo blij dat je onze papa was. Wat gaan we je missen.”

Christophe Lambrecht overleed zondag aan hartfalen. Hij werd 48.

LEES OOK. Wat doe je als ‘de lijm’ uit je team wegvalt? “Er is te weinig aandacht voor rouwende collega’s”

bekijk ook

 

Siska Schoeters over Christophe Lambrecht: “Het is al mei, maar sometimes it snows in April”

Afscheid van Christophe Lambrecht

Jeugdvriend Tom Van Dyck haalt herinneringen op aan Christophe Lambrecht

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees