Celebs

Na 23 jaar prijkt Tyra Banks opnieuw op de cover van Sports Illustrated

Ze was de eerste zwarte vrouw die in 1996 de cover van het magazine Sports Illustrated sierde, en 23 jaar later mag ze dat op 45-jarige leeftijd nog eens overdoen.

Banks was te gast in de talkshow Good Morning America. Daar onthulde ze samen met model en danseres Camille Kostek twee covers van Sports Illustrated. Op de derde cover prijkt professioneel voetbalster Alex Morgan.

“Schoonheid komt voor in alle maten en vormen, maar ook op elke leeftijd”, zei Banks in een interview met Sports Illustrated. Banks ging in 2005 op pensioen als model, maar keert terug naar de modewereld. “Ik wil het stereotiep doorbreken dat enkel 20-jarige vrouwen in bikini sexy zijn. Model zijn kent geen leeftijd, dus kom ik terug uit mijn pensioen om die boodschap kracht bij te zetten.”

In totaal stond het model al drie keer op de cover, in 1996, 1997 en nu ook 2019. Ze stopte 13 jaar geleden als model, en werd actief in de zakenwereld. Nu komt ze terug onder de naam BanX. “De naam staat voor wedergeboorte, de grenzen van schoonheid moeten worden doorbroken.”

Na 23 jaar prijkt Tyra Banks opnieuw op de cover van Sports Illustrated
Zomer 2019 Sports Illustrated cover van Alex Morgan in Saint Lucia. Foto: Sports Illustrated

De professionele voetbalster Alex Morgan werd ook gekozen voor de cover. ”Ze staat voor vrouwelijke kracht en gebruikt haar stem om te vechten voor gelijke rechten”, vindt Sports Illustrated. Het is de eerste keer dat model en danseres Camille Kostek gekozen wordt voor de cover van Sports Illustrated. Ze werd in 2018 opgepikt na een wedstrijd via Instagram.

Na 23 jaar prijkt Tyra Banks opnieuw op de cover van Sports Illustrated
Zomer 2019 Sports Illustrated cover van Camille Kostek in Australië Foto: Sports Illustrated
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees