'Gezonde Gemeente’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s, met als nauw betrokken partners de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) met de steun van de Vlaamse overheid.

In de voorbije legislatuur engageerden deze  Gezonde Steden en Gemeenten zich om een succesvol lokaal gezondheidsbeleid uit te bouwen. In 2019 worden ze uitgenodigd en gemotiveerd om dit engagement te hernieuwen en om verder werk te maken van een sterk lokaal preventief en gezondheidsbeleid. En dit op maat van hun eigen gemeente.

Logo Gezond+ vzw neemt het engagement op om deze  steden en gemeenten in dit kader te coachen op maat van hun doelstellingen, mogelijkheden en draagkracht.  Dit doen ze samen met meerdere regionale partners. Gemeenten worden ook aangespoord gezondheid volwaardig te integreren als doelstelling in het lokale meerjarenplan 2020-2025.

Door de ondertekening van het Charter ‘Gezonde Gemeente’ engageren deze lokale besturen zich om werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid. Ze streven ernaar de gezonde keuze de meest gemakkelijke keuze te maken. En het wegwerken van de gezondheidsverschillen staat steeds voorop. Zij zullen gezondheidscampagnes voor hun burgers en personeel uitwerken en dat steeds op basis van lokale noden, inspelend op actuele tendensen en gedragen door de verschillende gemeentelijke diensten. Het logo van gezonde gemeente zal hierbij telkens gecommuniceerd worden.

De 40 gemeenten: Gent, Herzele, Zottegem, Lierde, Sint-Lievens-Houtem, Brakel, Oosterzele, Zwalm, Maarkedal, Ronse, Kluisbergen, Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Kruisem, Gavere, Nazareth, Zulte, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Deinze, Aalter, Lievegem, Evergem, Zelzate, Maldegem, Eeklo, Kaprijke, Assenede, Sint-Laureins, Wachtebeke, Moerbeke, Lokeren, Lochristi, Destelbergen, Laarne, Merelbeke, Melle, Wetteren en Wichelen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio