Elza Roels is 105 en fietste liefst 8,9 km

Iljo Keisse deelt olympische medailles uit in wzc Kouterhof

Hoog bezoek in wzc Kouterhof vrijdagmiddag, waar de slotceremonie van de olympische week plaatsvond. Thuisrenner Iljo Keisse van Deceuninck - Quick-Step mocht er de medailles komen uitreiken aan de bewoners die zich de voorbije dagen in tal van discipines met elkaar gemeten hadden. Een bijzondere vermelding was er voor Elza Roels, 105 ondertussen, die de voorbije dagen in de fietsmarathon liefst 8,9 km bij elkaar trapte. "Zo oud worden, ik ga het ook proberen", reageerde Keisse.

"Het idee voor een olympische week komt van de vroegere OCMW-voorzitter Lilliane Lebon", zegt wzc-directeur Caroline Laeremans. "Het werd zo'n succes dat we het elk jaar opnieuw programmeren. 's Ochtends was er telkens een fietsmarathon, in de namiddag waren er activiteiten als touwtrekken, kogelstoten, tai chi, kegelen en bowling. Ruim dertig van onze inwoners zijn bovendien ouder dan 90."

Elza Roels, de zingende nachtegaal die u hier al vaker zag passeren op haar verjaardagen, was ook de hele week van de partij. Ondertussen heeft ze bijna 9 km in de benen, ondanks haar 105. Een van de bewoners had in zijn eentje zelfs 36 km gefietst de voorbije dagen. Het zorgde alleen maar voor bewondering en respect, niet in het minst van wielrenner Iljo Keisse. Die mocht daarna samen met burgemeester Elsie Sierens - die er ook een spurtje had uitgeperst - de olympische taart aansnijden. Want na calorieënverbruiik moet er opnieuw bijgetankt worden, hoe oud of hoe jong men ook is. Heel wat vrijwiligers en personeelsleden zetten zich in voor de olympische week in 't Kouterhof. Liesbeth en Innez, de twee kinesisten van het centrum, speelden natuurlijk de belangrijkste rol.
 

Ondertussen is er in het wzc ook al een traditie bij de prijsuitreiking: elk jaar komt een BV de medailles uitreiken. Onder meer Herman Verbauwen, Berten Van Damme, Christoph Impens, Tom Goegebuer en Eric De Beck gingen Iljo Keisse al vooraf. 

"Het was een intensieve week, met heel veel inzet van iedereen. Volgende week gaan we gewoon op ons elan voort", aldus directeur Laeremans. "Want bewegen, dat is voor altijd."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio