Belgen laten niets aan het toeval over voor proloog van Giro: De Gendt wil géén tijdritfiets en Campenaerts laat zelfs lavement zetten

Belgen laten niets aan het toeval over voor proloog van Giro: De Gendt wil géén tijdritfiets en Campenaerts laat zelfs lavement zetten

Foto: Photo News

De Belgen laten niks aan het toeval over voor de proloog van de Ronde van Italië vanavond in Bologna. Zo is er Thomas De Gendt, die zal starten zónder tijdritfiets. De proloog eindigt namelijk met twee erg steile kilometers en daar wil de renner van Lotto-Soudal zijn eerste punten voor de bergtrui veroveren. “Je kan beter klimmen met een wegfiets dan met een tijdritfiets. De tijdrit telt voor mij 2,1 km: de beklimming, waar ik zo snel naar boven zal rijden als ik kan. De eerste 5,9 vlakke kilometers ga ik zeer op het gemak rijden”, aldus De Gendt.

Het is toegelaten om in de proloog van fiets te wisselen. Simon Yates gaat het niet doen. Dumoulin overweegt het. Zo’n fietswissel kost veel tijd, maar vlak voor de klim ligt er een haakse bocht, waardoor ze toch bijna vanuit stilstand moeten beginnen te klimmen.

Nog extremer dan De Gendt ziet zijn ploegmaat Victor Campenaerts de zaken. Hij zal zich kort voor de start een lavement laten zetten. “Daarmee zal ik zo’n 200 gram kwijtspelen. Dat kan bergop toch een verschil maken.”

Gezien de slotklim maakt Campenaerts weinig kans tegen specialisten als Roglic, maar hij wil als kersvers werelduurrecordhouder toch geen mal figuur slaan.

LEES OOK. De waanzinnige voorbereiding van Campenaerts op de proloog in de Giro: “Een lavement zetten: als dát geen dedication is”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.