Dan toch goede afloop na drama met verkochte spaghettisaus voor goede doel

Dan toch goede afloop na drama met verkochte spaghettisaus voor goede doel

Twee weken geleden draaide de verkoop van 430 liter verse spaghettisaus voor het goede doel uit in een fiasco Foto: tt

Twee weken geleden draaide de verkoop van 430 liter verse spaghettisaus voor het goede doel uit in een fiasco: het gebruikte vlees in de saus werd door Colruyt teruggeroepen wegens de mogelijke besmetting van de E. Coli-bacterie. Een serieuze domper voor vzw Prinses Harte, dat de verkoop organiseerde. Nu krijgt het verhaal toch nog een goede afloop.

“Wat een topactiviteit moest worden, eindigde totaal onverwacht met een stevige domper. Wat je tijdens een eet-evenement niet wil meemaken, gebeurde helaas wel bij ons.” Zo begon de droevige mededeling van vzw Prinses Harte, de vereniging uit Mechelen die het ziekenhuisverblijf van kinderen aangenamer probeert te maken. De organisatie had meer dan 400 liter spaghettisaus verkocht, maar het vlees dat daarvoor gebruikt werd, bleek mogelijk besmet met E. Coli-bacterie. De al verkochte potten saus moesten onmiddellijk teruggeroepen worden, die kon immers diarree, buikkrampen en braken veroorzaken, al dan niet met koorts. Een streep door de goedbedoelde rekening: de inkomsten zouden immers rechtstreeks naar kankeronderzoek gaan.

Door alle media-aandacht rond dit gebeuren, werd het nieuws ook opgepikt door Peter Van Praet, oprichter van de Bavet Spaghetti-restaurants. Van Praet nam contact op met Prinses Harte en stelt nu voor nieuwe saus te leveren. “Bavet zal alle verloren spaghettisaus sponsoren”, zegt het bedrijf. “Natuurlijk met de befaamde bavetjes erbij om spetters vermijden.”

Compensatie van Colruyt

“We nemen Colruyt niets kwalijk, maar we gaan wel een schadevergoeding eisen”, zei Johan Muyldermans van Prinses Harte eerder na de mislukte verkoop. De organisatie hoopt op meer dan de kostprijs van het gehakt. “Misschien kan Colruyt een donatie doen voor onze deelname aan de 1.000 kilometer?” Intussen is dat ook gebeurd: de supermarktketen heeft beslist om een gift te doen aan Kom op tegen Kanker ter compensatie.

De vzw zal contact opnemen met alle 250 kopers om te melden dat ze hun liters spaghettisaus opnieuw kunnen komen afhalen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees