Vrouw doodgereden door dronken autobestuurder in Anderlecht

Vrouw doodgereden door dronken autobestuurder in Anderlecht

Het Verdiplein in Anderlecht Foto: Google Maps

Anderlecht -

Een vrouw is vrijdagmiddag in Anderlecht doodgereden door een dronken autobestuurder in een bestelwagen. Volgens de politiezone Brussel Zuid werd het slachtoffer aangereden toen ze op het zebrapad de weg overstak. De bestuurder werd opgepakt en blies positief, het Brusselse parket heeft zaterdag de aanhouding gevraagd.

Het ongeval vond plaats omstreeks 16 uur aan het Verdiplein in Anderlecht. De exacte omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Een ooggetuige vertelt aan Bruzz dat de vrouw werd aangereden toen ze haar hond uitliet. Het Brusselse parket heeft verschillende onderzoeksdaden bevolen om de omstandigheden van het ongeval na te gaan. Een verkeersdeskundige ging ter plaatse en er werden ook getuigen verhoord.

De bestuurder van de bestelwagen blies na het ongeval positief op een alcoholtest. Hij is gearresteerd en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Over de identiteit van het slachtoffer en de bestuurder wil het parket geen mededelingen doen.

Reanimatiepoging

Na de aanrijding werd de vrouw nog ter plekke gereanimeerd. Eerst door omstaanders, later door de verpleegkundigen van de ambulance en de MUG die ter plekke was gekomen. Het slachtoffer overleed echter ter plaatse.

Het is het tweede dodelijke ongeval met een voetganger in het Brusselse in twee maanden tijd. Begin april nog overleed een vrouw bij een dodelijk ongeval in Koekelberg. Ook zij werd aangereden toen ze op het zebrapad de weg overstak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees