FOTO. Gemeenteschool heet nu ‘De Vijfwegen’

De gemeenteschool van Zulte, in de Waalstraat naast de sporthal, heeft een nieuwe naam. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door hun locatie in de buurt van het kruispunt De Vijfwegen. Tegelijk wijst de naam ook naar de vijf basisprincipes waardoor de school zich laat leiden. De school kreeg niet alleen een nieuwe naam, maar ook een fris logo en een splinternieuwe website. Het spectaculairst evenwel is de nieuwe kleuterspeelplaats die tot stand kwam dank zij de samenwerking met het enthousiaste oudercomité van de school. Het traditionele lintje werd vrijdagavond doorgeknipt door burgemeester Simon Lagrange.

De gemeente Zulte, het personeel en het oudercomité zorgden ervoor dat ook de kinderen in de feestelijkheden konden delen. In de namiddag kregen de 272 leerlingen van de school de primeur van het logo en daarna werd al eens het lintje van de nieuwe speelplaats doorgeknipt door burgemeester en schepenen.

Schepen van onderwijs Frederic Hesters mocht ’s avonds ouders en sympathisanten verwelkomen. Vervolgens werd nu het echte lintje van de gloednieuwe speelplaats doorgeknipt door de burgemeester. Directrice Charlotte Beeuwsaert stelde vervolgens de nieuwe website voor aan de aanwezigen.

In haar toespraak lichtte schooldirectrice Charlotte Beeuwsaert de basisprincipes toe: ‘GBS De Vijf Wegen Zulte staat voor een  school waar iedereen bij het grote geheel betrokken wordt. Een toegankelijke school, waar iedereen belangrijk is. In onze groene en open omgeving willen wij als school in elk kind hun talent ontdekken, verder uitbouwen en zorgzaam sturen naar hun plaats in de maatschappij. Kinderen, ouders en personeel bepalen samen de richting van de af te leggen weg. Wij streven naar een transparante en duidelijke communicatie met respect voor alle betrokkenen.'

‘Elk kind leert het best in een aangepast leef- en werkklimaat waarin structuur en duidelijkheid prioritair zijn. Wij zorgen dus voor een passende klaswerking waar zelfstandig denken en werken gestimuleerd worden. Samenwerken, respect, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid zien we als belangrijke waarden om het leervermogen van de kinderen te verhogen en de juiste resultaten te boeken.’

Bekijk hier de vernieuwde website van de gemeentelijke basisschool De Vijfwegen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio