Nieuwe asfaltlaag

De werfzone van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) loopt vanaf het kruispunt met de Landegemstraat tot aan de Steenputstraat. Ruim één km wegdek wordt vernieuwd voor een beter wegcomfort. Ook de fietspaden krijgen een nieuwe asfaltlaag. De werken starten op maandag 13 mei en zullen twee weken duren. Indien de aannemer vlot kan doorwerken in goede weersomstandigheden kunnen de werken al op anderhalve week klaar zijn.

Omleiding

De Biebuyckstraat (N437) gaat dicht vanaf de Landegemstraat tot de Steenputstraat. Het verkeer rijdt om in de beide richtingen via de Landegemstraat, Vosselarestraat, Stationsstraat, Veldestraat, Diepestraat (N461), Hansbekestraat en via de Merendreestraat terug naar de N437. Het kruispunt van de Biebuyckstraat met de Landegemstraat wordt uitgevoerd in twee fasen. Het kruispunt blijft gedeeltelijk open en wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

In Egelare staan momenteel twee betonblokken. Tijdens de werken zullen die tijdelijk verwijderd worden, zodat de bewoners van Egelare en Zeistraat naar de Landegemstraat kunnen rijden. 

Het centrum van Nevele is bereikbaar voor wie uit de richting Hansbeke komt via de Vierboomstraat, Graaf Van Hoornestraat en via Ijsbeerlaan en Gezusters Lovelingstraat. Komt je uit de richting Bachte-Maria-Leerne dan gaat het via de Landegemstraat, Vosselarestraat, Brouwerijstraat en Vaart Links. Automobilisten die uit Landegem of Merendree komen moeten via de Brouwerijstraat en Vaart Links. Wie uit de richting Deinze komt neemt Vaart Links.

Ook het openbaar vervoer volgt een omleiding. Meer info aan de bushaltes of op www.delijn.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio