Bezoekersaantal tikt aan tot 11.600

FOTO. Tuindagen dag 2: ook zonder groene vingers een ideale familieuitstap

De veelzijdigheid in zo'n immens domein als dat van Beervelde, het is misschien wel de belangrijkste troef van de Tuindagen. Het bleef er gisteren overigens droog en dat leverde 5.500 zaterdagse bezoekers op. Moederdag moet met hetzelfde weerbeeld een nieuwe topdag worden, want wie door de fotoreeks bladert merkt dat de grootste tuinbeurs van het land vooral ook een familie-evenement is. Lut Laureys flitste heel wat gezinsgeluk samen, met mama's en papa's, kinderen die in een van de vele workshops aan de slag konden, en ook heel wat grootouders die af en toe een beetje rust zochten en gewoon genoten. Niet zonder het 'momentum' vast te leggen met hun mobieltje. Geen Tuindagen zonder sociale media natuurlijk.

Wat we nog mogen verwachten op de slotdag? Behalve veel volk is het ook uitkijken naar de Vespa Club van Merelbeke, die aan de ingang van het Park van Beervelde de Italiaanse trots komt showen. Met hedendaagse modellen en oldtimers. En hoe zit het nu met de optocht “Mille et une Venise” in traditionele Venetiaanse carnavalskledij?  Wel, die was al gepland voor gisteren, maar omdat er geen zekerheid was dat het droog zou blijven, bleven de maskers nog even in de kast. Al is zo'n glinsterend masker natuurlijk altijd leuk om mee te pronken: graaf Renaud en Valérie en zijn personeel lieten zich niet onbetuigd op het feestje van de exposanten. Een charmante vermomming, die er niet echt één is: u vindt ze ook in onze fotoreeks. Een impressie van het officiele persmomentje met de uitreiking van de prijzen van de botanische en de damesjury vindt u in een afzonderlijk artikel. 

Tuindagen van Beervelde, ook vandaag van 10 uur tot 18 uur in het Park van Beervelde, Beervelde-Dorp 75. Maar dat huisnummer heeft u zeker niet nodig: gewoon de massa volgen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio