FOTO. Tartelier 2.0 opent in de Kapellestraat in Astene

An Stadius startte begin vorig jaar ‘Tartelier’, haar nieuwe handelszaak, op bij haar thuis in de Nazarethsesteenweg in Astene. Je kon er terecht voor artisanale quiches en taarten, lekker vers en helemaal homemade. Dit bleek zo’n succes dat zij nu al de logische volgende stap zet. Samen met Dora Decaestecker uit Lozer verhuist zij de zaak naar een gezellig pand aan de N43 Kapellestraat 99 in Astene. Dora en An bieden er dezelfde service maar vanaf 15 mei kan je er ook ter plaatse genieten van een gezonde lunch of lekker stukje taart.

Het pand aan de Kapellestraat heeft een driedubbele functie. Je komt aan de zijkant van het gebouw binnen in de winkelruimte. Links vooraan is er een gezellige horecazaak met 25 zitplaatsen en rechts achteraan een grote keuken. Als het weer het toelaat, is er ook nog een zonnig terras met veel groen, waar een dertigtal personen hun plaats kunnen vinden.

An Stadius: ‘Dankzij jullie vele bestellingen begon ons atelier stilaan te klein te worden, dus hebben we besloten te verhuizen. In de Kapellestraat 99 in Astene, het vroegere restaurant  ‘Schildersverdriet’, hebben we de perfecte plaats gevonden om zowel Tartelier meer ruimte te geven als om jullie veel meer te kunnen bieden.’

Dora Decaestecker: ‘De nieuwe locatie is nog steeds om de hoek en we blijven beschikbaar om jullie te voorzien van allerlei lekkers op bestelling voor businesslunches, thuisfeestjes of een gezellig avondje thuis met het gezin, maar nu is er meer. Vanaf 15 mei kan je ook ter plaatse genieten van een gezonde en gevarieerde lunch of een lekker stukje taart met een bijpassende koffie. Alles wordt vers gemaakt en we werken zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers. Of misschien heb je liever een thee of een apero? Dat kan in onze gezellige eetruimte of op ons zonnig terras.  In de nieuwe winkel kan je nu ook het aanbod van de dag bekijken en last-minute iets meenemen voor thuis.’

Tartelier

Tartelier is opgericht door An Stadius, getrouwd en mama van twee kindjes: ‘Na meer dan tien jaar actief te zijn geweest in de farmaceutische sector als Product Manager, heb ik vorig jaar beslist een drastische carrièreswitch te doen en van mijn hobby mijn beroep te maken. Geen evidente keuze, maar het kriebelde al jaren om zelfstandig te worden, ik wist dat het er een keer van zou komen. Ik kom dan ook uit een zelfstandig nest. Mijn ouders hebben van Slagerij Stadius in Gent hun levenswerk gemaakt en stonden altijd garant voor kwaliteit. Die passie en drive hebben ze duidelijk doorgegeven en de liefde voor het koken en bakken is bij mij ontstaan na het volgen van een opleiding bij Spermalie.’

Dora Decaestecker wordt de zakenpartner van An: ‘Ik heb in de farmaceutische sector gewerkt, maar van 2000 tot 2007 heb ik een Omer’s Pannenkoekenhuis uitgebaat op de markt van Roeselare. Ik wilde graag terug naar de horeca en zo ben ik bij Tartelier terecht gekomen.’ Het team bestaat verder nog uit de voormalige Deinse onthaalmoeder Jeanine Baert en baktalent Yulia Pyavochnikova.

Er zijn vanaf 15 mei nieuwe openingsuren: op dinsdag en zondag kan je jouw bestellingen afhalen. Van woensdag tot zaterdag is de zaak open van 10 tot 18 u.

Meer info via 0485/02.32.10, www.tartelier.be of info@tartelier.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio