"Stevige organisatie is echt wel nodig op zo'n topdag"

FOTO. Stormloop op Moederdag brengt in totaal 22.200 bezoekers naar Tuindagen

Over de koppen lopen was het op de slotdag van de grootste tuinbeurs van het land in Beervelde. Het beste hielden ze er voor het laatst, en dan hebben we het zowel over het mooie weer als over het bezoekersaantal. 10.600 dagjesmensen brachten de afrekening van deze lente-editie op liefst 22.200 passanten. "Moe maar tevreden, een stevige organisatie is echt wel nodig bij een stormloop als vandaag", vertelde parkmedewerkster Ann Vavedin zondagavond. Lut Laureys ging in haar fotoreeks van de slotdag op zoek naar moeders, al dan niet verscholen in het groen. En ze vond ze in groten getale: zelf met moederlief of manlief, maar vooral ook met dochters en met zonen. Een familie-uitstap waar iedereen zonder twijfel iets aan had, symbolisch voor de Tuindagen.

Wat ons opviel op de slotdag? Dat we heel wat bekend politiek volk spotten in het Park van Beervelde: Gents gemeenteraadslid en fractieleidster voor Open VLD Stephanie D'Hose bijvoorbeeld was er, maar ook vice-premier Alexander De Croo, Veli Yuksel en Eveline Hoste. De federale en Vlaamse verkiezingen in zicht, weet u wel. Toevallig of niet, allemaal hadden ze een voorkeur voor blauwe bloemen. Nog bekend schoon volk, met Valentina Gatti. Wie de hipste eetadresjes van Gent regelmatig afschuimt, kent zeker 'Eat Love Pizza' en 'Eat Love Lasagna'. Een van de bekendste Gentse ondernemers kwam er zondagmiddag goedgeluimd haar "Eat, love & pizza" signeren, een reisverslag door Europa op zoek naar de oorsprong van de pizza. 

Dat het gisteren ongemeen druk was, mochten we zelf ook ervaren: even na de middag was het zelfs vruchteloos toertjes rijden op de exposantenparking. Aan het 'kruispunt' ter hoogte van de immer populaire stand van 'Konfituur van het Landhuys' was het ook even te voet filevorming voor wie richting koetshuizen ging, of omgekeerd. De trekpleister van de middag was dan weer de noeste arbeid van de scholencompetitie 'De Beloftevolle Hovenier', voor de tweede keer in vijf jaar gewonnen door de Provinciale Tuinbouwschool van Kortrijk, onder leiding van coach Christophe Dedeurwaerder. Dat kon u hier al eerder lezen.  

Uw volgende afspraak voor de Tuindagen in het Park van Beervelde is op 11, 12 en 13 oktober 2019. Gecharmeerd door het park zelf? Een bezoekje kan altijd, nadat u zich heeft aangemeld op 09 356 81 82, of via rdk@parkvanbeervelde.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio