“Revolutionaire” keuken van Jeroen Meus afgebroken: “Belandt misschien nog in een museum”

“Revolutionaire” keuken van Jeroen Meus afgebroken: “Belandt misschien nog in een museum”

Foto: © VRT VERNE Photography

Leuven -

De opnames van het negende seizoen zijn amper klaar, of de keuken van Jeroen Meus in Dagelijkse kost wordt al afgebroken. Na vier jaar was het tijd voor een nieuwe look. Jammer voor de souvenirjagers: de oude keuken wordt “gestockeerd”.

De opnames van het negende seizoen van Dagelijkse kost zijn deze week afgerond. Meteen erna is gestart met de afbraak van de keuken in het beschermde achttiende-eeuwse pand in Leuven. “We blijven in Leuven”, benadrukt Bart Verbeelen van productiehuis Hotel Hungaria. “Dat is de thuisbasis van Jeroen Meus. Maar na vier jaar was het tijd voor een nieuwe keuken. De keuken komt elke dag op televisie en wordt heel intensief gebruikt. Vier jaar geleden was hij revolutionair, ook omdat we met filmcamera’s werkten. Nu gaan we weer een nieuwe look bedenken waarmee we opnieuw een stapje vooruit blijven. Ik kan niet veel verklappen, maar de mensen op straat zullen nog meer interactie krijgen met Jeroen.”

De oude keuken gaat niet naar het containerpark, maar wordt netjes bewaard bij het productiehuis. “Misschien belandt de keuken ooit nog in een museum.” De werken duren een maand, de nieuwe keuken is vanaf het tiende seizoen te zien, wellicht dit najaar. Het tiende seizoen wordt overigens een feesteditie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees