Victor Campenaerts: “65 procent kans dat ik bij Lotto-Soudal blijf”

Victor Campenaerts: “65 procent kans dat ik bij Lotto-Soudal blijf”

Foto: BELGA

Victor Campenaerts zei vooraf geen kans te maken op de zege in de klimproloog en dat werd ook waarheid. Boven op San Luca moest hij 53 seconden toegeven op zijn ex-ploegmaat Roglic.

“Mijn twintigste plaats is een tegenvaller, maar ik had het ook verwacht. Ik vind niet dat ik teleurstel. Die slotklim was veel te steil. Ik heb er alles aan gedaan en vooraf hield ik de schijn hoog dat ik voor een top tien ging. De mensen die mij een beetje kennen, weten dan dat ze niet veel moeten verwachten. Als ik echt voel dat ik kans maak op een mooi resultaat, zeg ik dat ik ga winnen. Dat was nu niet het geval.”

De werelduurrecordhouder is na dit jaar einde contract. Een tijdje geleden zette Campenaerts de samenwerking met zijn manager stop. Hij behartigt nu zijn eigen belangen. Woensdag had hij een gesprek met John Lelangue, de CEO van Lotto-Soudal. “Er is 65 procent kans dat ik bij Lotto-Soudal blijf. Het is de meest voor de hand liggende keuze. Er is geen enkele ploeg waar ik dezelfde faciliteiten en vrijheid krijg, maar ik heb geen oogkleppen op. Er zijn andere ploegen geïnteresseerd in mij en dan wil ik daarmee praten. Welke? Het zijn ploegen waar ik op eenzelfde manier zou kunnen werken en focussen naar de tijdrit op de Spelen in Tokio.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.