Hij was even de Italiaanse wielerhoop maar Moreno Moser stopt met koersen op 28-jarige leeftijd

Hij was even de Italiaanse wielerhoop maar Moreno Moser stopt met koersen op 28-jarige leeftijd

Moreno Moser bij zijn grootste zege: de Strade Bianche van 2013 Foto: Photo News

Moreno Moser zet op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn wielercarrière. Dat bevestigt hij maandag in een gesprek met Gazzetta dello Sport.

De Italiaan ruilde dit seizoen Astana voor Nippo Vini Fantini maar brak in het shirt van zijn nieuwe ploeg allerminst potten. De Tour of the Alps vorige maand was zijn laatste wedstrijd. Hij gaf er op in de tweede rit.

In Gazzetta dello Sport legt Moser uit dat hij zich altijd een winnaar heeft gevoeld maar er niet meer in slaagt aan te knopen met zijn oude niveau. Daarom trekt hij er nu zelf de stekker uit.

“Ik voel mij niet meer competitief. Ik ben steeds een winnaar geweest maar de laatste jaren zijn de moeilijke momenten steeds talrijker. Ik heb geen fysieke kwaaltjes of last van een virus, zo is gebleken uit talrijke testen. De situatie is gewoon wat ze is. Als ik niet meer in staat ben om kwaliteit te leveren, dan stop ik er liever mee.”

Grote belofte

Moreno Moser werd prof in 2012 bij Liquigas (later Cannondale). Eind 2016 stapte hij over naar Astana.

De Italiaan, familie van oud-wereldkampioen Francesco Moser, heeft enkele mooie zeges op zijn palmares staan. Zo won hij de Ronde van Polen (2012), de Strade Bianche (2013), de Trofeo Laigueglia (2012 en 2018) en Eschborn-Frankfurt (2012). Tijdens het EK tijdrijden van 2016 haalde Moser brons na winnaar Jonathan Castroviejo en Victor Campenaerts.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.