Nieuwe wagens van Mercedes zullen tegen 2039 geen CO2 meer uitstoten

Nieuwe wagens van Mercedes zullen tegen 2039 geen CO2 meer uitstoten

Foto: AFP

Nieuwe wagens van het Duitse autoconcern Daimler (Mercedes en Smart) zullen binnen twintig jaar geen CO2 meer uitstoten. Welke technologie daarvoor precies gebruikt zal worden, blijft voorlopig open. “Nu al zeggen waar de reis precies heen gaat in elke markt ter wereld, zou niet ernstig zijn”, aldus Ola Källenius, die volgende week Dieter Zetsche opvolgt aan het hoofd van Daimler. De focus ligt momenteel op batterijelektrische mobiliteit.

Auto’s met enkel een verbrandingsmotor zijn niet meer voorzien in de plannen. Om de doelstellingen te bereiken, zijn enkel nog elektrische wagens en plug-inhybrideauto’s gepland. De verbrandingsmotoren in de hybridewagens zullen met synthetische brandstoffen aangedreven worden, die uit regeneratieve energie gehaald worden en daarmee CO2-neutraal zijn.

Al in 2030 zou de helft van alle wereldwijd door Daimler verkochte wagens volledig elektrisch zijn of uitgerust met een hybridemotor. Tegelijk werkt Daimler verder aan de waterstofauto. Ook die zou de wagen met verbrandingsmotor kunnen vervangen.

Corrigeer

NIEUWS