De Giro in 60 seconden: saaie etappe met omstreden ontknoping

De Giro in 60 seconden: saaie etappe met omstreden ontknoping

Dit feestje ging niet door

In de Ronde van Italië waren ze vandaag toe aan de derde etappe. Wat moet u weten over de rit tussen Vinci en Orbetello? Lees hier de bondige samenvatting.

Hoe verliep de etappe? Saai. De Japanner Hatsuyama reed meer dan honderd kilometer op zijn eentje voor het peloton uit maar zonder gevolg. De gevreesde waaiers bleven uit zodat er gespurt werd om de zege.

De laatste kilometer? Minder saai. De sterke tegenwind en een stevige chicane in de slotkilometer bepaalden het spurtverloop. De troepen van Démare waren iets te overmoedig, Elia Viviani kwam gepast uit het wiel van Ackermann die van te vroeg op kop kwam. Althans, dat dachten wij. De jury besloot Viviani te diskwalificeren omdat hij bij het inzetten van zijn spurt van zijn lijn afweek en Moschetti hinderde. En dus won Gaviria.

Wat deden de favorieten? Uit de problemen blijven. Een mechanisch defect voor Tom Dumoulin moet zowat het meest opwindende wedstrijdfeit geweest zijn. Een val op vier kilometer van het einde zorgde wel voor een breuk. De Ecuadoriaan Carapaz, vorig jaar nog vierde in het eindklassement, verloor hierdoor een kleine minuut.

Wat deden de Belgen? Werken voor hun kopmannen. Van De Buyst was echter geen sprake meer in de voorbereiding van de spurt voor Caleb Ewan. Thomas De Gendt hield de vroege vluchter onder controle.

Is er iets dat u nog moet weten? Eigenlijk niet. Enkel een valpartij op vier kilometer van de finish zorgde voor wat averij.

Top vijf?

1. Fernando Gaviria (Col - UAE Emirates)

2. Arnaud Démare (Fra - FdJeux)

3. Pascal Ackermann (Dui - BORA hansgrohe)

4. Matteo Moschetti (Ita - Trek Segafredo)

5. Giacomo Nizzolo (Ita - Team Dimension Data)

Klik hier voor het volledige klassement: https://www.nieuwsblad.be/sportwereld/tag/wielrennen/giro-ronde-van-italie

Wat krijgt u morgen? Orbetello - Frascati: 223km. Alweer zo’n lange etappe met een aankomst voor punchers. De laatste twee kilometer kennen een gemiddeld stijgingspercentage van iets meer dan vier procent. Volg het hier: https://www.nieuwsblad.be/sportwereld/live/wielrennen/288734

Beeld/tweet/insta van de dag?

De enige tweets die er echt toe deden!

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.