Reizigers 3 uur vast op trein in Holsbeek

Reizigers 3 uur vast op trein in Holsbeek

Foto: Photo News

Holsbeek -

Een vijftigtal reizigers heeft maandag drie uur lang vastgezeten op een defecte trein ter hoogte van Holsbeek. Het treinverkeer liep daardoor vertragingen op.

De reizigers, waarbij Indya-Amber Howard, stapten maandagnamiddag nietsvermoedend de trein op die om 14.28 uur in Tongeren vertrokken was richting Gent-Sint-Pieters. “Maar rond 16.30 uur stopte de trein en kregen we te horen dat er een technisch probleem was. En nu zitten we hier al 2,5 uur vast”, zei Howard rond 18.30 uur.

De trein met een vijftigtal mensen aan boord stond stil ter hoogte van Holsbeek, maar werd om de 10 minuten wel even opgezet om de airco zijn werk te laten doen. “Zo wordt het niet te warm”, aldus Indya-Amber. De toiletten werkten ook. “Soms zien we mensen buiten lopen en er is al eens iemand voorbijgekomen, maar we weten niet hoe het nu zit. We wachten.”

De NMBS deed er alles aan om het defect zo snel mogelijk op te lossen, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman, maar de trein ter plaatse herstellen lukte niet. De reizigers moesten daarom overstappen op een andere trein, waarna de defecte naar het station van Leuven gesleept werd.

Door de defecte trein moest het treinverkeer tussen Wezemaal en Leuven lange tijd over één spoor. Dat leverde wat vertragingen op bij het treinverkeer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees