Buitenzwembad Rozenbroeken blijft gesloten, maar voor het eerst overleg

Buitenzwembad Rozenbroeken blijft gesloten, maar voor het eerst overleg

Foto: fvv

Gent -

Het buitenzwembad Rozebroeken in Gent blijft voorlopig gesloten. Toch is er hoop: de buurman die klaagt over geluidsoverlast, heeft voor het eerst een voorstel gedaan via zijn advocaat. Dat zegt schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD).

Het sportcomplex met buitenzwembad zou volgens een rechter in 2010 zonevreemd gebouwd zijn, maar de Stad legt zich niet neer bij dat vonnis. Schepen Sofie Bracke (Open Vld) wil de komende weken of maanden in beroep gaan tegen de beslissing en laat de juridische diensten van de stad een dossier samenstellen. Indien dat niet lukt, zou het zwembad afgebroken moeten worden binnen de zes maanden na betekenis van het vonnis.

De bal ging aan het rollen na een klacht van een buurman wegens geluidsoverlast. Die werd vorige maand benaderd met een verzoeningsvoorstel maar ging daar niet meteen op in.

Maar nu komt er eindelijk beweging in het dossier. Voor het eerst wordt er tussen de advocaten van de Stad, de buurman en uitbater S&R op vertrouwelijke basis overleg gevoerd. “We hebben gisteren enkele tegenvoorstellen van de tegenpartij ontvangen. Die zijn we nu aan het analyseren”, antwoordde Bracke maandagavond op een vraag van gemeenteraadslid Sven Taeldeman (SP.A) in de bevoegde commissie. Over de inhoud wilde ze evenwel niks kwijt omwille van de vertrouwelijkheid.

De Stad hoopt om zo snel mogelijk tot een minnelijke schikking te komen zodat het buitenbad en de speeltuin opnieuw open kan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio