Amerikaanse doet niet mee aan Roland Garros nadat kanker wordt vastgesteld door… haar tandarts

Amerikaanse doet niet mee aan Roland Garros nadat kanker wordt vastgesteld door… haar tandarts

Foto: EPA

De Amerikaanse Nicole Gibbs zal binnen twee weken niet meedoen aan de kwalificaties voor Roland Garros. Bij het nummer 117 van de wereld werd een zeldzame vorm van kanker vastgesteld. Het was haar tandarts die de diagnose stelde.

Het was haar tandarts die Gibbs attent maakte op een gezwel op haar gehemelte. Een biopsie bracht speekselklierkanker aan het licht bij de 26-jarige Amerikaanse.

De tennisster gaat vrijdag al onder het mes en de prognoses zijn optimistisch: de kans dat de kanker met succes bestreden kan worden, is relatief groot. “Helaas moet ik mijn gravelseizoen hier afsluiten en kan ik niet deelnemen aan Roland Garros”, vertelde Gibbs. “Gelukkig is deze zeldzame vorm van kanker goed behandelbaar. De artsen zijn ervan overtuigd dat een medische ingreep zal volstaan. Ik kreeg zelfs de toelating om nog enkele toernooien te spelen. Dat heeft me afgeleid.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.