Weduwe openhartig over zelfmoord van Linkin Park-frontman Chester Bennington: “We dachten echt dat alles oké was”

Weduwe openhartig over zelfmoord van Linkin Park-frontman Chester Bennington: “We dachten echt dat alles oké was”

Chester en Talinda Bennington, in 2012. Foto: REUTERS

Bijna twee jaar na zijn zelfmoord kan de weduwe van Linkin Park-frontman Chester Bennington nog altijd niet naar de muziek van haar man luisteren. “Het enige wat mij door deze moeilijke periode heeft geholpen, is de interactie met de fans”, getuigt Talinda Bennington.

Zanger Chester Bennington had al eerder te kampen gehad met depressies, maar toch had niemand zijn wanhoopsdaad zien aankomen. Ook zijn echtgenote niet. “We dachten echt dat alles oké was, dat hij zich goed voelde”, aldus Talinda. “Ik kan dat niet genoeg benadrukken, we geloofden echt dat er toen niets aan de hand was.”

Hoe moeilijk het ook is, Talinda probeert niet “in wanhoop te blijven vastzitten”. Iets waar ze volgens haar enorm door geholpen werd door haar interactie met rouwende fans van Linkin Park. “Ze namen contact op met me, vertelden me hoe triest ze waren en dat ze niet verder konden zonder Chester. Ik vertelde hen dat dat wel het laatste was wat hij zou hebben gewild. Door met elkaar te praten, hielpen we elkaar vooruit.”

Toch kan Talinda nog altijd niet naar nummers van Linkin Park luisteren. “Als ik het hoor, spring ik uit de zetel en zet ik de radio op een andere zender. Ik zou zelfs uit de wagen springen als het moest. Het is gewoon nog te pijnlijk.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees