David Goffin pakt broodnodige zege tegen Wawrinka in Rome

David Goffin pakt broodnodige zege tegen Wawrinka in Rome

Foto: EPA-EFE

David Goffin (ATP-23) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de zestiende finales van het ATP-toernoi van Rome. Op het gravel van de Italiaanse hoofdstad ontdeed onze 28-jarige landgenoot zich in drie sets van de Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP-29). Het werd 4-6, 6-0 en 6-2.

David Goffin heeft er al een grillig gravelseizoen opzitten. Snel uitgeschakeld tegen mindere goden in Monaco, Barcelona en Madrid. Maar in het Portugese Estoril pas na een zware driesetter het hoofd gebogen tegen het nieuwe wonderkind Stefanos Tsitsipas (ATP-10). In Rome, zijn laatste toernooi voor Roland Garros, is Goffin alvast goed begonnen. Al toonde hij tegen Wawrinka opnieuw twee gezichten.

Onze landgenoot wisselde tegen de drievoudige grandslamtoernooiwinnaar geniale slagen met mindere momenten af. Vooral in de eerste set waar hij bij een 4-5-achterstand kraakte op de eigen opslag door maar liefst twee dubbele fouten bij 15-30.

David Goffin pakt broodnodige zege tegen Wawrinka in Rome
Foto: EPA-EFE

Gelukkig was Wawrinka in de tweede set het spoor helemaal bijster. Kwam het omdat de partij een kwartier stillag toen een supporter in de tribune schijnbaar een hartaanval kreeg? Goffin liet het alvast niet aan zijn - euhm, sorry - hart komen en stoomde in 28 minuten naar 6-0-setwinst.

Ook in de derde set speelde Goffin op een hoog niveau. Bij Wawrinka was het beste er af. De Zwitser stapelde de unforced errors op en Goffin brak twee keer door de opslag van zijn opponent naar een logische 6-2.

Een broodnodige overwinning. Als Goffin - nu nog nummer 23 op de wereldranglijst - vandaag had verloren zou hij voor het eerst sinds 29 september 2014 uit de top-30 zijn gedonderd. En dan zou hij ook zijn plaats als reekshoofd op Roland Garros zijn kwijtgespeeld. In de volgende ronde ontmoet Goffin opnieuw een wereldtopper: Juan Martin Del Potro, nummer negen van de wereld maar wel sukkelend met zijn knie. Vorig jaar stond Goffin ook al tegenover Del Potro in Rome, in de achtste finales. De Argentijn gaf toen op, Goffin sneuvelde nadien in de kwartfinales tegen Alexander Zverev..

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.