Nieuwe patiënt met legionellabesmetting opgenomen in ziekenhuis

Nieuwe patiënt met legionellabesmetting opgenomen in ziekenhuis
Evergem -

In het Sint-Lucas Ziekenhuis in Gent is dinsdag opnieuw iemand binnengebracht met een legionellabesmetting. De persoon komt net zoals vele van de andere slachtoffers uit Evergem. Dat brengt het aantal op 17 personen. Maandag meldde het Agentschap voor Zorg en Gezondheid ook al dat de besmetting een eerste dodelijk slachtoffer had geëist.

“Deze nieuwe patiënt kreeg de eerste ziekteklachten op 9 mei, in dezelfde periode dus als de patiënten van de afgelopen dagen. De patiënt is dus niet op een later tijdstip ziek geworden dan de andere patiënten, in dat opzicht verandert deze nieuwe patiënt niets aan onze inschatting van de situatie. Het gaat om een inwoner van de gemeente Evergem, wat opnieuw bevestigt dat de besmetting in die buurt moet gebeurd zijn”, zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap voor Zorg en Gezondheid.

LEES OOK. Mag ik niet meer douchen of moet ik een mondkapje dragen? Zo gevaarlijk is legionella-uitbraak (+)

De patiënt werd opgenomen in het Gentse ziekenhuis AZ Sint-Lucas. De persoon werd op een gewone afdeling opgenomen en ligt niet op intensieve zorgen. In het ziekenhuis liggen momenteel nog twee patiënten op intensieve zorgen. Vier mensen die besmet raakten, hebben intussen het ziekenhuis kunnen verlaten. In het UZ Gent ligt één patiënt op intensieve zorgen, van wie de toestand nog altijd kritiek is.

Gentinfo, de informatiedienst van de Stad Gent, heeft dinsdag 94 oproepen gekregen in verband met de legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat meldt het kabinet van de Gentse burgemeester Mathias De Clercq.

Maandagavond eiste de besmetting al een eerste dodelijk slachtoffer. De vijftigjarige Hervé Férodet stierf in het UZ Gent aan de gevolgen van de legionellabesmetting.

LEES OOK. Nicht dodelijk slachtoffer legionellabesmetting: “Hij heeft nooit zelf geweten wat de diagnose was”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees