Volleybalclub Knack Roeselare trekt naar de rechtbank omdat het ‘medical joker’ niet kon opstellen

Volleybalclub Knack Roeselare trekt naar de rechtbank omdat het ‘medical joker’ niet kon opstellen

Van Hirtum en Rousseaux, om hen draait het. Foto: vdb

Mogelijk is het laatste woord nog niet gezegd over de apotheose van de EuroMillions League. Roeselare, dat vorige zaterdag de vijfde en beslissende partij van de finale met 2-3 verloor van Maaseik, beraadt zich over “verdere stappen die zullen worden genomen ter vrijwaring van haar rechten.”

Een en ander begon met de zware blessure van basispion Ruben Van Hirtum in de derde finalematch. De West-Vlaamse club wilde hem in extremis vervangen door “medical joker” Tomas Rousseaux, het voorbije seizoen aan de slag in Polen. De aanvraag werd echter afgewimpeld door de nationale federatie, die echter in het ongelijk werd gesteld door een burgerlijke rechtbank. Daarop kwam naar zeggen van het Roeselare-bestuur geen reactie van Volley Belgium. Rousseaux werd veiligheidshalve niet opgesteld om een forfaitnederlaag te voorkomen maar Roeselare speelde de slotpartij tegen Maaseik wel onder voorbehoud. En dat riskeert nu nog een staartje te krijgen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen