Grote baas Team Ineos maakt Victor Campenaerts het hof maar die spreekt toch voorkeur uit voor Lotto-Soudal

Grote baas Team Ineos maakt Victor Campenaerts het hof maar die spreekt toch voorkeur uit voor Lotto-Soudal

Foto: rr

Sir Dave Brailsford, de grote baas van Team Ineos, is in de Giro en heeft mooie woorden veil voor Victor Campenaerts: “Een supersterke renner, die de jongste jaren fantastische tijdritten heeft gereden en nog steeds progressie maakt. Ik kan er niks aan doen, maar ik heb een boontje voor hem.”

Of Brailsford effectief geïnteresseerd is in de werelduurrecordhouder, wil hij niet kwijt. “Ik houd mijn kaarten met transferplannen liever dicht tegen mijn borst gedrukt dan ik ze deel met de media. Gesprekken met renners waarin ik geïnteresseerd ben, zijn privé.”

In de tien jaar dat Team Ineos en zijn voorganger Team Sky in het profpeloton zit, reed er nog maar één Belg voor het team: Serge Pauwels in 2010 en 2011. “Het klopt dat we al een tijdje geen Belgische renner meer hebben gehad. Eigenlijk vreemd, want er zijn een paar echt goeie Belgische renners. Sommigen van hen (Tiesj Benoot?, nvdr.) zijn ook vrij na dit seizoen. Dus waarom niet”, aldus Brailsford.

Campenaerts zelf heeft al laten weten dat zijn keuze zal afhangen van de vrijheid die hij krijgt om toe te werken naar de tijdrit op de Spelen van Tokio. Ook het gevoel en de faciliteiten zijn belangrijk. Ploegen zoals Jumbo-Visma, Sunweb en Education First hebben wel een tijdritcultuur, maar het is de vraag of ze Campenaerts voldoende garanties kunnen bieden. Met zijn capaciteiten zou Campenaerts ook een goeie knecht kunnen zijn in een ploeg van een klassementsrenner, maar op zijn 27ste vindt hij het nog te vroeg om het gros van de tijd te koersen in dienst van een ander. Campenaerts heeft nog veel persoonlijke ambities, zoals het winnen van kleine rondjes, wat hij zal proberen in de ­Baloise Belgium Tour.

Langer bij Lotto-Soudal?

Een contractverlenging bij Lotto-Soudal is nog steeds het meest waarschijnlijke scenario. “Bij Lotto-Soudal kreeg ik alle mogelijkheden om mij voor te bereiden op het werelduurrecord. Ik ben hen daar ook dankbaar en erkentelijk voor. Bij andere World Tour-ploegen zou het misschien minder gemakkelijk zijn om die voorwaarden en vrijheid te krijgen.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.